Trenutno čitaš
Fantastične ideje kako zanimljivim pločicama transformisati kupatilo

Fantastične ideje kako zanimljivim pločicama transformisati kupatilo

Kada uređuješ kupatilo, postoji samo određena doza uzbuđenja koju možeš dobiti odabirom umivaonika ili tuš kabine. Prava zabava je u odabiru tonova, tekstura i uzoraka pločica u kupatilu. I dok će bijele pločice uvijek biti klasična opcija, postoji čitav svijet šarenih, oslikanih i upečatljivih kupatilskih pločica koje možeš izabrati.

Odabir kupatilskih pločica može biti balans između praktičnih razmatranja – koliko dobro se čiste, koliko su otporne na habanje i dizajnerskih odluka oko boje, stila, oblika i položaja. Donosimo ti nekoliko ideja kao inspiraciju za tvoje sljedeće sređivanje kupatila.

CHRIS SNOOKS

Evo divnog primjera korištenja pločica na mali, ali efikasan način. Ovdje se zaista možeš fokusirati na boje i dezene koje voliš. Crna slavina je lijep detalj i ovo je takođe dobar primjer da ne moramo uvijek centralno postaviti umivaonik.

MANDARIN STONE

Tradicionalni terazzo uzorak je vrlo gust i odlično se uklapa u velikim prostorima. Ali, ako želiš da popločiš malo kupatilo ili da istakneš mali prostor kao što je tuš kabina, terzzo pločice većeg formata će izgledati bolje. Vodi računa da su boje u terazzu uklopljene u dizajn ostatka kupatila.

LIZZIE ORME

Ove pločice s efektom mramora stvaraju briljantnu pozadinu za zoniranje za područja oko dvostrukog umivaonika. Teške drvene ploče besprijekorno se kombinuju uz njih i dodaju lijep trenutak kombinovanja različitih tekstura i materijala.

PORCELAIN SUPERSTORE

Ponekad je sve u detaljima i neobičnim oblicima.

Pročitaj

KASIA FISZER

Ovo tamno kupatilo zaista oživljava sa ukrasnim podnim pločicama, mesinganim namještajem i biljkama – čak je i plafon obojen u crno.

.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum