Trenutno čitaš
Imamo 3 najbolja recepta za savršene sladolede

Imamo 3 najbolja recepta za savršene sladolede

domaći sladoled
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ne samo što naši recepti za domaći sladoled nude ukusan užitak za uživanje, već je i sam proces pravljenja ovih sladoleda oblik kulinarske terapije.

Istražuj okuse, teksture i dodatke da stvoriš svoje slatko-smrznuto kulinarsko remek-djelo. Dakle, pripremi ove sastojke, oslobodi svoju kreativnost i počasti se kuglom sreće. Jer, svaki zalogaj je okus čiste uživancije napravljene s ljubavlju.

Od klasičnih okusa do inovativnih kreacija, evo 3 najbolja načina da se upustiš u svoje putovanje pravljenja domaćeg sladoleda, uključujući i vegansku opciju koja će zadovoljiti sva nepca.

Tradicionalni mliječni sladoled

  • 2 šolje slatkog vrhnja za šlag
  • 1 šolja punomasnog mlijeka
  • 3/4 šolje šećera
  • 1 čajna kašičica ekstrakta vanilije

U šerpi na srednjoj vatri, kombinuj mlijeko i šećer. Miješaj dok se šećer potpuno ne otopi. Skloni s vatre i dodaj vrhnje za šlag i ekstrakt vanilije. Dobro promiješaj ili izmiksaj da se sjedini.

Ohladi smjesu u frižideru najmanje dva sata ili preko noći. Od ohlađene smjese vadi kuglice sladoleda.

Posluži sa svojim omiljenim dodacima poput čoko preliva, voćnih preliva ili usitnjenih orašastih plodova i uživaj u pravoj kremastoj poslastici!

vanilija sladoled
The Spruce / Julia Hartbeck

Kremasti užitak

  • 2 šolje vrhnja za šlag, ohlađenog
  • 1 konzerva kondenzovanog mlijeka
  • Dodaci po izboru (npr. kakao prah, voćni pire, usitnjeni keksi, usitnjeni orašasti plodovi poput pistacija ili lješnjaka)

U velikoj posudi za miješanje, umuti vrhnje za šlag dok se ne stvore čvrsti vrhovi. Nježno umiješaj kondenzovano mlijeko dok se dobro ne sjedini.

Dodaj željene dodatke i nježno promiješaj. Prebaci smjesu u posudu koja može ići u zamrzivač.

Pokrij i zamrzni najmanje 6 sati ili preko noći. Uzimaj kugle sladoleda, posluži i uživaj u kremastom užitku!

sladoled
The Spruce Eats / Julia Hartbeck

Vegan sladoled

  • 2 konzerve punomasnog kokosovog mlijeka
  • 3/4 šolje javorovog sirupa ili agavinog sirupa
  • 1 kašika ekstrakta vanilije
  • Prstohvat soli
  • Opcionalni dodaci (npr. kakao prah, nasjeckani orašasti plodovi, voćni pire, svježe voće)

U blenderu kombinuj kokosovo mlijeko, javorov sirup ili agavin sirup, ekstrakt vanilije i so. Miksaj dok ne postane glatko.

Pročitaj
puter od badema

U posljednjim minutama mućenja, dodaj željene dodatke i dobro promiješaj. Prebaci umućeni sladoled u posudu i zamrzni nekoliko sati dok se ne stvrdne.

Posluži i uživaj u kremastom, vegan užitku!

veganski sladoled
lovingitvegan.com

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

Naslovna fotografija: iheartnaptime.net

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum