Uz mirisnu toplinu jeseni dolazi i jedna od najomiljenijih sezonskih delicija – cheesecake od bundeve. Kombinujući bogatstvo svilenkastog sira i blagu notu svježe bundeve, ovaj desert pruža neodoljiv spoj okusa i tekstura koji nas uvodi u čarobni svijet jeseni.
Uživaj u ovoj divnoj sezonskoj poslastici i saznaj kako je možeš pripremiti u vlastitoj kuhinji.
Sastojci za cheesecake od bundeve:
- 150 g smrvljenog čajnog keksa po želji
- 75 g rastopljenog maslaca
- 450 g sirnog namaza (sobne temperature)
- 400 g pirea od bundeve
- 250 ml vrhnja za šlag
- 130 g šećera u prahu
- 1 čajna kašika ekstrakta vanilije
- 1 čajna kašika cimeta u prahu
- ½ čajne kašike muškatnog oraščića u prahu
Priprema:
Prvo pripremi podlogu tako što ćeš čajne kekse samljeti u prah i pomiješati s rastopljenim maslacem. Tu smjesu stavi u kalup promjera 20 centimetara koji se prethodno malo namasti ili obloži papirom za pečenje.
Potom mikserom umutiti vrhnje za šlag. U drugoj posudi izmiksati sirni namaz sa šećerom dok ne postane lagana jednolična krema. Dodati pire od bundeva, cimet u prahu, muškatni oraščić i ekstrakt vanilije i nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine. Zatim ručno umiješajti šlag u kremu na bazi sira i bundeve.
Smjesu premaži preko podloge od keksa i stavi u hladnjak na minimalno četiri sata, najbolje preko noći.
Uživaj uz cheesecake od bundeve!
Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.