Trenutno čitaš
Potvrđen četvrti nastavak avantura Bridget Jones

Potvrđen četvrti nastavak avantura Bridget Jones

Bridget Jones

Uzbudljive vijesti za fanove Bridget Jones franšize dolaze u vidu potvrde da će četvrti deo filmske sage, nazvan Mad About the Boy, biti objavljen za Dan zaljubljenih 2025. godine.

Nakon mjeseci spekulacija, studio koja stoji iza filma Bridget Jones potvrdio je povratak svoje heroine u četvrti bioskopski nastavak, adaptiran iz romana Helen Fielding iz 2013. godine pod nazivom Mad About the Boy.

Working Title

Hugh Grant će reprizirati svoju ulogu kao očaravajući Daniel Cleaver, nakon što je izostao iz prethodnog dijela, Bridget Jones’s Baby iz 2016. godine. Taj film pratio je neočekivanu trudnoću Bridget, koja se poklopila sa ljubavnim trouglom između veterana, dečka Marka Darcy-ja (Colin Firth) i novog udvarača kojeg je tumačio Patrick Dempsey, koji su se borili za njenu naklonost.

Firt se neće vratiti za četvrti film, koji se odvija četiri godine nakon prethodnog dijela i prikazuje Bridget kao udovicu sa dvoje male djece, pošto je Mark poginuo od mine u Sudanu.

Pridružujući se Grantu i Renée Zellweger su Ema Tompson, koja je tumačila ulogu doktorke u trećem filmu, kao i novi članovi serije, Chiwetel Ejiofor i Leo Woodall, koji je u usponu nakon izuzetnih uloga u serijama “White Lotus” i “One day”.

Bridget Jones
Working Title/Allstar

Nagađa se da će Woodall tumačiti zgodnog tridesetogodišnjaka s kojim Bridget počinje izlaziti nakon gubitka voljene osobe. Filding je napisala scenario za film, koji će režirati Michael Morris, čiji je prethodni film bio “To Lesli”, drama u kojoj je glumila Andrea Riseborough, koja je prošle godine iznenadila oskarom za svoju ulogu.

Ovo je prvi put da će muškarac režirati film iz serijala Briget Jones.

Pročitaj
Aquaman i izgubljeno kraljevstvo

Snimanje filma Bridget Jones: Mad About the Boy počeće u Londonu ovog ljeta, prije izlaska sljedećeg februara, kako bi se poklopilo sa Danom zaljubljenih. Do sada, franšiza je zaradila 760 miliona dolara na blagajnama, dok je prvi dio iz 2001. godine donio nominaciju za nagradu Oskar za Renée Zellweger.

Ovo će biti prva velika uloga Renée Zellweger na velikom platnu od filma “Judy” iz 2019. godine, za koju je osvojila Oskara za ulogu Judy Garland. Grant trenutno igra u mini-seriji “Režim” sa Kate Winslet.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum