Trenutno čitaš
Pogledaj trailer za “Joker: Folie à Deux”. Lady Gaga i Joaquin Phoenix u ljubavnom haosu

Pogledaj trailer za “Joker: Folie à Deux”. Lady Gaga i Joaquin Phoenix u ljubavnom haosu

Joker: Folie à Deux

Reditelj Todd Phillips iznenadio je publiku izbacivši prvi trailer za “Joker: Folie à Deux” – dugoočekivani nastavak senzacionalnog originala. Novi trailer je opravdao visoka očekivanja obožavalaca i pojačao uzbuđenje fanova širom sveta.

Originalni “Joker”, koji je debitovao 2019. godine, bio je neosporno jedan od najvećih bioskopskih hitova u novijoj kinematografskoj istoriji. Ovaj mračni portret o porijeklu legendarne DC-ove ikone zaradio je pohvale kritičara, osvojio nagrade i osvojio srca gledaoca širom planete. Sada se reditelj Phillips i ekipa se vraćaju da nam pruže još jedno nezaboravno filmsko iskustvo.

Glavna glumačka postava “Joker: Folie à Deux” će biti nevjerovatni tandem Joaquin Phoenix i Lady Gaga, koji preuzimaju uloge Arthura Flecka (poznatog kao Joker) i Harley Quinn. Trailer nas uvodi u ludu romansu između ova dva lika, ambicioznog stand-up komičara koji je postao negativac i dr. Harleen Quinzel, psihijatrice kojoj je dodijeljen Fleck kao pacijent u bolnici Arkham. Objašnjenje njihovog odnosa je najavljeno već u naslovu Folie à Deux, što je referenca na psihijatrijski sindrom u kojem dvije osobe dijele stanje zablude.

Todd Phillips je izjavio da je oduvijek bio očaran karakterom Arthura Flecka i da su on i Joaquin Phoenix oduvijek razmišljali o mogućnosti nastavka. Sada, sa Gagom kao njegovim romantičnom partnerkom, “Joker: Folie à Deux” obećava biti još jedno putovanje u mrak i ludilo.

U nastavku ćemo ponovo gledati i Zazie Beetz kao Sophie Dumond, a svoje uloge iz prvog filma reprizirat će Sharon Washington i Leigh Gill.  No, uz Lady Gagu očekuju nas i neka nova lica koja će tumačiti Brendan Gleeson (The Banshees of Inisherin), Catherine Keener (Get Out), Harry Lawtey (Industry), Jacob Lofland (Mud), Steve Coogan (Philomena) i Ken Leung (Star Wars: The Force Awakens).

Kako izgleda spoj magnetične privlačnosti Joaquina Phoenixa i zvjezdane moći ikone Lady Gage pogledajte u traileru filma:

Pročitaj
jessica alba

Iako detalji o zapletu još uvijek nisu potpuno jasni, Phillips je otkrio da će film sadržavati elemente mjuzikla, s naglaskom na muziku kao ključnom elementu priče. Još jednom, Phoenix će iznenaditi publiku svojom nevjerojatnom transformacijom i dubokim uronjenjem u lik, obećavajući da će nas još jednom ostaviti bez daha.

“Joker: Folie à Deux” imaće premijeru 3. oktobra 2024. godine, tačno pet godina nakon prvog filma. S obzirom na izvanredan uspjeh prvog dijela, očekivanja su visoka, a Phillips i ekipa spremni su da nas ponovo uvuku u svoj mračni svijet i priču koja će nas držati na ivici bioskopskih sjedišta.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum