Trenutno čitaš
Business casual: Šta to zapravo znači i kako se obući za to

Business casual: Šta to zapravo znači i kako se obući za to

L'Occitane
L'Occitane

Profesionalni i elegantni izgled na poslu nešto je što nam zaista može pomoći da se istaknemo iz gomile i budemo primijećeni. Uostalom, prvi utisak vrlo je važan. Otkrivamo ti kako uz pomoć boja možeš nositi ležernu odjeću, ali da odaješ taj profesionalni elegantni utisak.

Pinterest

Business casual: Šta to zapravo znači i kako se obući za to

Business casual je dress code, koji je postao sve popularniji na radnom mjestu i na poslovnim zabavama, druženjima i seminarima. Nije tako formalna kao tradicionalna poslovna odjeća, ali takođe nije ni opuštena kao ležerna odjeća. Za poslovno ležerno odijevanje započni odabirom neutralnih boja poput crne, tamnoplave, sive ili smeđe. Izbjegavaj svijetle boje ili uzorke, koji su napadni.

Za muškarce su prikladne tamne hlače u kombinaciji sa svjetlijom košuljom, majicom ili rolovkom i mokasinama, elegantnim patikama ili cipelama. Žene se mogu odlučiti za tamnije, hlače ili suknje sa košuljom.

Kad je riječ o dodacima, neka budu minimalni – izbjegavaj upečatljive komade nakita i preglomazne i kičaste satove. Lijep kaiš, torba i suptilne naušnice, trebali bi biti dovoljni da upotpuniš svoj izgled.

Pinterest

Kako odabrati pravu odjeću za stvaranje profesionalnog poslovnog izgleda

Ključno je odabrati komade, koji su bezvremenski i klasični. Započni sa odijelom, blejzerom ili haljinom koja dobro pristaje u neutralnoj boji poput tamnoplave, crne, sive ili bež.

Odaberi hlače koje pristaju obliku tijela i dodaj cipele poput salonki, mokasinke, čizme ili ako to poslovno okruženje dopušta neutralne patike. Dodatno dopuni jednostavnim nakitom koji nadopunjuje odjeću, a da ne bude prenapadan.

Pročitaj

Pinterest

Odabir pravih boja za profesionalnu poslovnu odjeću

Kada je riječ o odabiru pravih boja za profesionalnu odjeću, postoji nekoliko ključnih tačaka koje treba imati na umu. Prije svega, uvijek se odluči za neutralne boje poput crne, tamnoplave, sive i bijele. Ove su boje bezvremenske i nikada neće izaći iz mode. Osim toga, lako se mogu upariti s ostalim komadima u ormaru za stvaranje različitih izgleda.

Pinterest

Ako želiš dodati malo boje svom izgledu, pokušaj dodati prigušene tonove poput pastelnih ili tonove poput smaragdno zelene ili safirno plave. Ove će boje odjeći dati suptilan pečat boje, a da pritom ne budu prenaglašene. Izbjegavaj svijetle neonske boje ili napadne uzorke.

Izvor: thebossmagazine.com

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum