Trenutno čitaš
Venera u Ribama želi da tvoj ljubavni život pretvori u romantični film

Venera u Ribama želi da tvoj ljubavni život pretvori u romantični film

Bingo Kataloška Akcija
Bingo Kataloška Akcija

Osjećate se sanjivo i romantično u posljednje vrijeme? Postoji razlog, i to je zapisano u zvijezdama. Venera je u Ribama od 26. januara do 20. februara 2023. godine, tako da možete očekivati neke romantične pomake u vašem ljubavnom životu baš na vrijeme za Dan zaljubljenih.

Ovaj tranzit je velika stvar, jer je Venera egzaltirana u Ribama, što znači da aspekti planete postaju pozitivno poboljšani kvalitetima horoskopskog znaka. Venera voli da bude u Ribama, a njen uticaj ćete osjetiti ne samo u svom ljubavnom životu, već i u drugim oblastima kojima Venera vlada, poput novca, ljepote i kreativnosti. Tokom ovog tranzita, veća je vjerovatnoća da ćemo uživati u zaljubljenosti. Venera u Ribama je oličenje bezuslovne ljubavi.

Ultra magazin

Kada je ljubav u pitanju, Venera u Ribama će nas natjerati da se osjećamo kao u romantičnom filmu. Možda ćete se osjećati kao da ste u romansi iz snova, više se nadati i biti usklađeni sa svojim ljubavnim životom i svojim partnerima. Dobar je trenutak da se izrazite ako ste slobodni, ili da počnete stvarati život iz snova s partnerom. Ali koliko god da je primamljivo biti uhvaćen u fantaziju svega toga, držite jednu nogu na zemlji kako biste izbjegli pretjeranu idealizaciju partnera ili veze. Venera u Ribama je sanjivo vrijeme za ljubav, ali ne možemo dozvoliti da ovo stane na put ignorisanju bilo kakvih potencijalnih znakova upozorenja.

“Iskoristi dan”, moramo ovo učiniti našom mantrom u narednih nekoliko sedmica, kada budemo u blizini partnera ili simpatije. Zašto? Jer Saturn prelazi u Ribe 7. marta na dvije godine. Ovo je zapravo posljednja zaista lijepa Venera u Ribama koju ćemo imati do 2026. godine, budući da će sljedećih nekoliko biti sputano teškim Saturnom. To znači da je vrijeme da se ozbiljno posvetite romantici. Organizujte velike planove za Dan zaljubljenih. Pretvorite romantične fantazije u stvarnost. Ove tri sedmice su vrhunac Venere.


Ali hajde da ovaj tranzit ne posvetimo isključivo romantici. Venera u Ribama, generalno, može se smatrati vremenom za izglađivanje svih odnosa između kolega, porodice ili prijatelja. Uzvišena Venera želi da donese ljubav, da, i romansu, istina, ali njen glavni uticaj je uspostavljanje harmonije. Ako ste u bespotrebnoj nevolji sa prijateljem, namažite melem Venere. Vrijeme je za ozdravljenje.

Iako je ovo odličan tranzit za Veneru, 15. februar je ultra pozitivan dan. Planeta ljubavi ide u konjukciju sa Neptunom, suvladarom Riba. Ako Venera pojačava želju, Neptun pojačava fantaziju. Ove dvije planete zajedno predstavljaju Pepeljuginu atmosferu, gdje biste mogli šarmirati ili biti očarani od strane nekoga ko vas obori s nogu, ali ga nema do ponoći. To će reći, Neptun u konjunkciji sa Venerom je za kratka, ali snažna padanja u nesvijest. Pozdravite ovaj uticaj, ali se pripremite za gorko-slatku kratkoću.

Kao i kod svake situacije, i u ovim tranzitima postoje izazovni dani. Obratite pažnju na period od 1. do 6. februara. Tada agresivni Mars “kvadrira” Veneru. Kvadrati stvaraju napetosti, pa biste se mogli osjećati pomalo na ivici ovih nekoliko dana. Možda ćemo imati osjećaj da postoji više problema nego obično. Komunikacija bi takođe mogla biti teška. Neka promjenjivi aspekt ovog kvadrata odloži bilo kakvu odluku za neki drugi dan.

Venera u Ribama takođe može uticati na vaš osećaj za stil i modu, inspirišući vas da uljepšate svoje tijelo i prostor sa više ćudljive i očaravajuće ljepote – pomislite na svijetle boje, meke palete i svjetlucave. Uopšteno, slobodno se nagnite na svoju kreativnu stranu, gdje god da vas ona vodi. Budući da je Venera u skladu sa Jupiterom i Neptunom, ovo može biti izuzetno umjetnički tranzit.

Pročitaj

A pošto Venera vlada i vašim novčanikom, novac će vjerovatno dolaziti i odlaziti tokom ovog tranzita. Možda ćete doživjeti neočekivani dobitak, ali pošto Venera u Ribama uvijek prihvata samo ono što joj je potrebno, možda postoji finansijski tok koji dolazi do vas i od vas. Idite tim tokom, ali ne zaboravite da vodite računa o svojim finansijskim mogućnostima i partnerstvima. Veneri u Ribama mogu nedostajati granice, pa se preporučuje da dobijete stručno mišljenje o svim oblicima, poslovima i ugovorima koji se pojave tokom ovog tranzita.

Venera u Ribama ima tendenciju da nosi ružičaste naočale, pa se često zapitajte da li sve zaista dolazi na svoje mjesto samo tako ili ignorišete nekoliko znakova upozorenja? Uravnotežite tu Venerinu magiju sa malo realnosti.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum