Trenutno čitaš
Aperol Tiramisu: Savršen spoj kremaste elegancije i citrusne svježine!

Aperol Tiramisu: Savršen spoj kremaste elegancije i citrusne svježine!

aperol
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ako voliš Aperol, pripremi se za nevjerojatan kulinarski užitak koji će te osvojiti na prvi zalogaj! Aperol Tiramisu je savršeni spoj klasičnog italijanskog deserta i omiljenog aperitiva. Zamijeni tradicionalne okuse nečim posebnim i osvježavajućim ovog ljeta.

Ovaj tiramisu je lagan, kremast i pun sočnih nota narandže, s kremastim maskarponeom i piškotama natopljenim u Aperolu.

Evo šta je potrebno od sastojaka:

  • 450g Mascarpone sira
  • 1/2 šolje šećera
  • 1/4 šolje slatke pavlake
  • četiri žumanjca
  • 1/3 šolje džema od narandže
  • 1/2 šolje Aperol sirupa
  • 1/4 šolje vode
  • dva pakovanja piškota

Način pripreme:

U velikoj posudi, umutiti maskarpone sa 1/2 šolje šećera dok ne postane gladak i kremast. Dodati 4 žumanjca i nastaviti mutiti dok se sve dobro ne sjedini. Dodati 1/3 šolje krema od narandže i 1/4 šolje slatke pavlake, pa mutiti dok ne dobiješ laganu i vazdušastu smjesu.

U manjoj posudi, pomiješati 1/2 šolje Aperola i 1/4 šolje vode. Brzo potopiti piškote u Aperol mješavinu, pazeći da ne upiju previše tečnosti i raspadnu se. U odgovarajuću posudu za tiramisu, složiti jedan sloj piškota na dno. Preko piškota ravnomijerno nanijeti polovinu pripremljenog kremastog fila. Ponavljati postupak dok ne potrošiš sve sastojke, završavajući sa slojem kremastog fila.

Premazati vrh tiramisua kremom od narandže. Ukrasiti kriškama narandže za dodatni vizuelni efekat.

Pročitaj
detox, limunada sa krastavcem i mentom

Pokriti tiramisu plastičnom folijom i staviti u frižider da se hladi najmanje 4 sata, najbolje preko noći. Ovo će omogućiti svim ukusima da se prožmu i desertu da dobije savršenu teksturu.

Uživaj!

 

Naslovna fotografija: mujganyurtseven

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum