Trenutno čitaš
Alicia Keys je otvorila svoje srce i dušu u najnovijem intervjuu

Alicia Keys je otvorila svoje srce i dušu u najnovijem intervjuu

Alicia Keys

Pjevačica i tekstopisac Alicia Keys zna kako da uživa u slatkim stvarima u životu i ona daje prioritet brizi o sebi, ali nikada nauštrb dobrog osjećaja i uživanja u malim stvarima. Taj mentalitet i stav je način na koji je održavala uspješnu muzičku karijeru u poprilično okrutnoj muzičkoj industriji više od 20 godina. U sretnom je braku sa producentom Swizzom Beatzom (45), s kojim ima sinove Egypt (13) i Genesis (9). Ima sopstvenu kozmetičku liniju Keys Soulcare.

„Ako niste povezani sa svojim unutrašnjim [ja], onda ne možete da se predstavite najpouzdanije napolju. Kada stvarno čujem negativne priče u svojoj glavi, pokušavam to prebaciti na pozitivnu verziju kako se ne bih izgubila u tome. Dakle, jedna od mojih mantri je: ‘Okružujem se stvarima koje su dobre za mene.’ I u redu je pustiti stvari koje te ne čine srećnim” kaže Alicia Keys.

ERIK CARTER

Svoju kozmetičku liniju Keys Soulcare kreirala je sa dermatologom dr. Renée Snyder. U godinama od svog lansiranja 2020., brend je narastao do pune ponude kolekcije, a Alicia Keys se nedavno udružila s Amazon Premium Beauty Store, kako bi svoj izbor za dobar osjećaj približila još široj publici. Njihovo najnovije lansiranje je Deeply Replenishing Squalane Facial Oil, za kožu sklonu aknama. Nedavno su pokrenuli i ponude koje pomažu potrošačima da pronađu rituale koji odgovaraju njihovim specifičnim potrebama.

“Ljepota je riječ koju povezujemo sa fizičkim prisustvom, ali mislim da je ljepota zapravo vaš duh. To je ono što ne možete vidjeti, a što vas čini tako lijepom. To je ta energija koju njegujete. To je ta pažnja puna ljubavi, ta empatija. To je, za mene, ono što je ljepota. I najljepši ljudi koje poznajem su takvi ljudi. To je ta duhovna esencija”, poručuje Alicia Keys.

Rođena u New Yorku od samohrane majke Terrije, počela sa radom u industriji sa samo 4 godine (imala je malu ulogu u epizodi The Cosby Show iz 1985. kao drugarica Rudy Huxtable), Alicia Keys je preskočila dva razreda i primljena je na prestižni Univerzitet Columbia kada je bila tinejdžerka. Odustala je samo četiri sedmice kasnije kako bi nastavila muzičku karijeru, a 2001. godine proslavila se debi albumom Songs in A Minor, koji se našao na vrhu top lista.

ERIK CARTER

Hit br. 1 Fallin, katapultirao je Aliciu Keys do superzvijezda i donio joj prvih pet od njenih 16 Grammy nagrada, uključujući i najboljeg novog izvođača. Ali njena slava preko noći imala je cijenu.

“Uvijek sam se osjećala kao mlada djevojka koja tek ulazi u muzički biznis, istražuje, bude na televiziji i nastupa pod vrelim svjetlima i znojem i jednostavno sam u potpuno novom univerzumu – bilo je to kao vanzemaljski univerzum. Nisam se osjećala kao svoja. Osjećala sam se kao da se moram prilagoditi svačijim očekivanjima o tome šta misle da jesam ili treba da budem. I zaista je trebalo dosta discipline i dosta vremena, prije nego što sam došla do mjesta gdje sam shvatila da ne moram da budem ta osoba, da ne moram da ispunjavam tuđe snove o sebi. Ja bih zapravo mogla biti ono što jesam”, iskrena je Alicia Keys.

„Zaista sam ponosna što sam to što jesam. Bez obzira na to kako me sretneš – ako me sretneš u školi da pokupim svoju djecu, ako me sretneš u studiju, ako me sretneš na kauču s mojim mužem, srešćeš istu osobu”, kaže ona.

Ali njen put do samoprihvatanja nije prošao bez nekih neravnina na putu. Godine 2016. zvijezda je dala izjavu koja je postala viralna: prestala je nositi šminku i lice je pokreta bez šminke. Alicia Keys je od tada ponovo uključila šminku u svoj život i rekla je da to vrijeme smatra “buntovničkim trenutkom” u kojem je osjećala da je postala toliko opsjednuta dobivanjem potvrde od drugih da se osjećala prinuđenom da pokori društvene standarde ljepote.

“Teško je biti svoj. Ko si ti? Ko si ti uopšte, većinu vremena? Teško je, posebno na samom početku. Pokušavaš da se uklopiš. Želiš da se ljudima sviđa ono što radiš, želiš pozitivne povratne informacije. A kada to ne shvatiš, osjećaš se neugodno i definitivno je neugodno”, kaže ona.

ERIK CARTER

Naučiti da razumije samu sebe značilo je i saznanje da su njeni odnosi s drugima jednako važni – što je značilo da je vrijeme da se oslobodi onoga što ona naziva “toksičnom energijom” za koju kaže da nije dobra za nju.

Ostavljanje te negativnosti iza sebe dalo je zvijezdi novu perspektivu, onu koja joj je omogućila da po prvi put živi život pod svojim uslovima. „To je bio moj odnos prema ljepoti na mnogo načina, govoreći o ljepoti i kako sam mislila da moram da predstavljam sebe na način koji čini druge ljude srećnim i nisam razumjela da moram da se uvjerim u sebe i kažem: ‘Šta te čini srećnim? Šta će donijeti radost? Kako možemo da se oslobodimo stvari koje nam ne služe?”

Posljednjih godina Alicia Keys je naučila šta joj služi, a to je čitanje knjiga, boravak vani u prirodi, mir i tišina i naravno, njena porodica.

ERIK CARTER

U svojim memoarima More Myself iz 2020. godine, Alicia Keys je otkrila prilično neobično porijeklo svoje zajednice s mužem Beatzom, za kojeg se udala 2010. godine. Iako su se prvi put sreli kao tinejdžeri u New Yorku 1990-ih, Alicia Keys nije bila impresionirana njegovim razmetljivim dijamantima i otmjenim automobilima. „Nisam željela da imam ništa sa tom scenom ili sa njim“, piše ona u knjizi.

Ali 2008. godine ponovo su se povezali na muzičkom projektu i iskre su se javile. Dvije godine kasnije vjenčali su se na Sredozemnom moru i ubrzo proširili svoju porodicu. (Beatz je takođe otac djece Kasseema Jr., princa Nasira i Nicole iz prethodnih veza.)

On je ostao stub podrške tokom godina za Aliciu Keys i nedavno je pohvalio njen duet sa Usherom tokom njegovog nastupa na poluvremenu Super Bowla 11. februara. „Večerašnji nastup je bio nevjerovatan sa 2 nevjerovatna giganta! Čestitam @usheru i ljubavi mojoj @aliciakeys, pjesma je klasik” napisao je na Instagramu.

Pročitaj
Nova muzika

ERIK CARTER

U podizanju sinova, slavni par je dao prednost komunikaciji, a Alicia kaže da joj je važno da su njeni dječaci emocionalno inteligentni, koji mogu da vjeruju svom unutrašnjem osjećaju kada je u pitanju donošenje odluka.

„Volim razgovore – mi smo veliki u razgovorima. Veliki smo u komunikaciji. Definitivno postoje parametri za stvari, ali moramo im dati mogućnost da ih pustimo da istražuju i da shvate šta im se sviđa. Pitam ih: ‘Šta mislite? Šta želite? Šta vam odgovara?’ Zato što mislim da je kontakt sa svojim duhom i intuicijom veliki ključ za život. Ako ne znate šta mislite ili šta osjećate, biće vam teško. Osjećam se kao da sam provela mnogo vremena ne razumijevajući u potpunosti ili ne vjerujući u ono što osjećam, i zato želim da ih naučim da vjeruju svojim instinktima” kaže ona.

“Provela sam vrijeme u mnogo veza ne govoreći kako se zapravo osjećam, a one su se raspale. Ako ne možete da kažete svoju istinu, onda ne možete biti ono što jeste. To je ključ! Ne brinem da razgovaram s mužem, čak ni o teškim stvarima i mislim da se i on osjeća isto. Znam da mu mogu reći šta zaista osjećam”, iskrena je Alicia.

To ne znači da je njihova veza ozbiljna priča cijelo vrijeme; ona kaže da se njih dvoje “puno smiju” zajedno i prihvataju otkačene strane jedno drugom.

ERIK CARTER

Prošlo je više od dvije godine otkako je Alicia Keys posljednji put objavila album, a zvijezda kaže da je još uvijek očarana sposobnošću muzike da joj dopusti da „ode u novu dimenziju i zaista može izraziti gdje je trenutno. Ali za sada je njen fokus i dalje na Soulcare – i na Hell’s Kitchen, njen dugoročni muzički set koji će biti otvoren na Broadwayu u aprilu nakon što je dobila pozitivne kritike Of Broadway. Muzički džuboks postavljen na njen plodni katalog pjesama, emisija je fokusirana na 17-godišnju devojku po imenu Ali koja odrasta u istom kvartu Njujorka kao Alicia i inspirisana je njenim životom.

„Ne mogu ni da verujem u ovo. Hell’s Kitchen je nešto na čemu sam radila poslednjih 13 godina. Da vidim kako se to ostvaruje i da se zaista spaja. . . . Na kraju krajeva, to je ljubavna priča između majke i kćerke. To je nevjerovatno. Moja majka je napustila Toledo, Ohajo, da bi došla na NYU u New York City. Ona je njujorška priča, ona koja je došla odakle god i jurila za snom, što mi je omogućilo da budem u New York-u i da tamo odrastem i pronađem svoj san. Dakle, to je zaista koncept, da gledam kako to oživljava sa mojom majkom. . . da se takav san ostvario”, iskrena je Alicia.

“Počela sam tako mlada u muzičkom biznisu, gdje moraš biti u stanju da podneseš teška vremena, i ne možeš dozvoliti da te to obori s nogu. Mislim da sva ta energija i sva ta sposobnost da nastavimo da guramo i nastavimo da idemo napred i da nastavimo da vjerujemo. Niko ti neće verovati. Moraš ih natjerati da vjeruju”, poručuje Alicia Keys.

Izvor: people.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum