Trenutno čitaš
Advent u Opatiji je počeo! Otkrij prazničnu čaroliju na obali mora.

Advent u Opatiji je počeo! Otkrij prazničnu čaroliju na obali mora.

U decembru svi želimo pahulje snijega, mnoštvo šljokica, lampica i kuvanog vina. Šta može biti ljepše od dobro organizovanog adventa u nekom od evropskih gradova? Naš odgovor je advent pored mora!

Ove godine preporučujemo da umjesto nekog već ultra popularnog adventa posjetiš advent na primorju, tačnije u predivnoj Opatiji.

Foto: visitopatija.com

Grad Opatija ima dugu i bogatu istoriju. U 19. vijeku je bila poznata kao elitno liječilište i odmaralište, pa ju je tako svojevremeno posjetio i sam austrijski car Franc Jozef. Prvi hotel na Jadranu je izgrađen upravo ovdje gdje su ljetovale i odmarale čuvene ličnosti iz hrvatskog i regionalnog kulturnog miljea. Opatija je i danas ponosna dama Jadrana koja mami posjetioce koji cijene arhitekturu, umjetnost i kulturu uopšte, a poznata je i po svom jesenjem festivalu čokolade, bašti hotela Milenij i prelijepom botaničkom vrtu.

advent u opatiji
Foto: visitopatija.com

Od 25. novembra do 8. januara traje Advent u ovom divnom primorskom gradu. Praznična čarolija u ovom periodu vlada dobro poznatim lokacijama poput parka sv. Jakova, parka Angiolina, Slatine, Lungomarea, Ljetne pozornice, gradske tržnice i pitoresknog Voloska. Advent nudi bogat muzički i dječiji program, nordijsko hodanje kroz istoriju Opatije, božićnu šetnju… Naravno tu je i klizalište, mnoštvo prazničnih kućica od kojih se širi miris cimeta i klinčića, šuma patuljaka, romantični muzički paviljon i mnoštvo neodoljivih i fotogeničnih kutaka.

advent u opatiji
Foto: visitopatija.com

Opatija je oduvijek odlična wellness destinacija, pa posjetu adventu možeš spojiti sa boravkom u nekom od sjajnih hotela koji nude bogat spa sadržaj, pa tako i zatvorene bazene sa morskom vodom. Prijepodnevna kupanja u morskoj vodi i uživanje u ostalim spa sadržajima u kombinaciji sa poslijepodnevnim šetnjama pored mora i okićenih palmi, nama zvuči kao savršen zimski vikend odmor na malo drugačiji način.

advent u opatiji
Foto: visitopatija.com

Inspiraciju smo pronašli kod hrvatske influenserke @slakipalaki i zato predlažemo da pogledaš njen video sa najboljim lokacijama za fotkanje na opatijskom adventu.

Advent u Opatiji je počeo i vrijeme je da spakuješ kofer i pronađeš prazničnu čaroliju na obali mora.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum