Trenutno čitaš
LEGO predstavio mini figurice s različitim bojama kože, uključujući i vitiligo

LEGO predstavio mini figurice s različitim bojama kože, uključujući i vitiligo

Gala Home
Gala Home

LEGO je objavio uzbudljiv novi set sa 2339 komada pod nazivom Stoni fudbal. Kreacija LEGO Ideas je igra stonog fudbala, zajedno sa kliznim dugmadima koji usklađuju boje, dijelom za navijanje i prilagodljivim mini figuricama. Svaka figurica ima drugu boju kože i frizuru, a neke imaju i vitiligo kožu. LEGO obožavatelji su oduševljeni detaljima, koji upućuju na raznolikost ljudi.

LEGO

Dok je LEGO poznat po svojim kultnim žutim mini figurama, kompanija objavljuje realistične tonove kože od ranih 2000-ih. Tokom godina, LEGO je kreirao sedam boja, koje predstavljaju različite tonove kože. Ove realistične boje nekada su bile rezervisane za licencirane komplete, kako bi mini figure bile blisko slične voljenim likovima i glumcima. Ovi tonovi su sada ušli u nelicencirani LEGO prostor sa stvaranjem stonog fudbala, a fanovi aplaudiraju kompaniji.

LEGO

Obožavatelji LEGO-a takođe govore o jednoj novosti za LEGO mini figurice, koja ima vitiligo. “Ja imam vitiligo. Prilično je cool vidjeti Lego mini figuricu s vitiligom”, kaže jedan od obožavatelja na društvenim mrežama.

LEGO

Zvanična LEGO web stranica poručuje: „Dok djeca oblikuju svoje svjetove pomoću LEGO kockica, mi igramo svoju ulogu u pozitivnom uticaju na svijet u kojem žive danas i koji će naslijediti u budućnosti.“ Čini se da je napravljen još jedan korak u tom pravcu, sa naglaskom na inkluziji i zastupljenosti. Želimo da svaki naš obožavatelj – gdje god da živi i kako god izgleda – može sebe zamisliti kao dio priča i svjetova koje se stvaraju!“

Pročitaj

LEGO
LEGO

Izvor: mymodernmet.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum