Ova laka hladna salata se pravi kombinovanjem narezanog krastavca, sjeckanog kupusa i sjeckanog mladog luka. Majoneza i jogurt se lagano preklapaju zajedno sa mljevenom kurkumom. Pokrij i ohladi salatu dok ne bude spremna za posluživanje.
Salata postaje sve bolja što duže stoji, pa pokušaj da je napraviš unaprijed ako možeš. Možeš izostaviti kurkumu i salata bi i dalje bila ukusna – ali ona je jako korisna za naš organizam.
Ovu salatu od kupusa i krastavaca posluži kao prilog uz piletinu, svinjetinu ili govedinu za večeru ili kao lagani ručak.
Sastojci:
- 1 veliki običan krastavac, narezan na kriške
- 1 mala glavica kupusa, isjeckana
- 1 veza mladog luka, narezanog
- 1/4 šolje majoneze
- 1/4 šolje običnog grčkog jogurta
- 1/2 kašičice mljevene kurkume
Priprema:
Nareži krastavac, kupus i mladi luk u veliku zdjelu.
Dodaj majonez, jogurt i kurkumu. Dobro začini solju i biberom. Ostavi u frižideru dok ne bude spremno za posluživanje.
Ključne riječi