Trenutno čitaš
Ukusni rižoto sa gljivama i sušenim borovnicama

Ukusni rižoto sa gljivama i sušenim borovnicama

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Rižoto sa gljivama i sušenim borovnicama je idealan praznični ručak, ili jedno od jela koja ćeš poslužiti na svojoj prazničnoj trpezi. Poseban ukus ovom jelu daju sušene borovnice i pekan orasi. Evo kako da pripremiš ovaj ukusni rižoto.

Sastojci:

  • 2 kašike putera
  • 230 g narezanih svježih gljiva
  • 3 šolje riže
  • 8 listova mladog luka, narezanog
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 4 limenke povrtnog temeljca
  • 1 šolja sjeckanih pekan oraha, tostiranih
  • 1 šolja sušenih borovnica
Rižoto sa gljivama
Foto: tasteofhome.com

Priprema:

U velikom tiganju zagrij puter na srednjoj vatri. Dodaj gljive; kuhaj i miješaj 4-5 minuta ili dok ne omekšaju. U slow cookeru pomiješaj rižu, prethodno pržene šampinjone, luk, so i biber. Prelij povrtnim temeljcem. Kuvaj poklopljeno na tihoj vatri 3-4 sata ili dok riža ne omekša. Umiješaj pekan orahe i borovnice. Kuvati poklopljeno još 15 minuta ili dok se ne zagrije. Po želji pospi dodatno narezanim zelenim lukom.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum