Obavezno probaj ove ultra ukusne povrtne rolnice, koje možeš da poslužiš kao toplo predjelo, a mogu i da budu odlična ideja za laganu večeru. Azijsko jelo koje je brzo, lako i ukusno sa sastojcima, koje sigurno imaš u frižideru.
Sastojci
- Kore za pitu
- 400 – 500 g kupusa isjeći na tanke trakice
- 200 g ljubičastog kupusa isjeći na tanke trakice
- 450 g tofu sira isjeći na trakice
- 10 -15 isječenih šampinjona
- 2 mrkve isječene na trakice
- so
- ulje za prženje
Priprema:
Staviti nasjeckani kupus i ljubičasti kupus u posudu, posoliti, promiješati i ostaviti 15 minuta. Tofu prepržiti u tavi, dok ne dobije zlatnu boju. U istoj tavi propržiti posoljene gljive na ulju. Nakon 15 minuta iscijediti kupus i istisnuti što je moguće više tečnosti.
Napuniti rolnice. Kore postaviti tako da su okrenute prema tebi po dužoj stranici. Isjeći ih po dužini vertikalno, na dva jednaka dijela. Na dno kore po kraćoj stranici rasporediti 1 prepunu kašiku fila. Preklopiti stranice ka unutra, koliko želite. Za debeljuškaste i kraće preklopiti da ima oko 2 prsta prostora između preklopa, da budu oko 12 cm dužine. Čvrsto umotati rolnicu i sam kraj kore, prije zatvaranja, premazati sa malo vode da se zalijepi.
Pržiti rolnice u ulju dok ne postanu zlatne boje. Druga opcija je da premažete rolnice uljem i pečete u rerni na 250 stepeni dok ne postanu hrskave.
Prijatno!
Ključne riječi