Dolaze ti gosti, a nemaš ideju, ni mnogo vremena za pripremu ukusnog jela? Donosimo ti ultra brzi i jednostavan recept za ukusne punjene gljive, koje će garantovano biti hit za tvoje goste.
Sastojci:
- 450 grama faširanog mesa
- 30 grama sitno nasjeckanog luka
- 1 češanj bijelog luka
- 200 grama kremastog sira
- 30 grama narendanog parmezana
- 40 grama prezle
- 3 kašičice bosiljka i peršuna
- 500 grama pečurki bez stabljike
- 45 grama istopljenog putera
Postupak:
Ugrij rernu na 200 stepeni. U velikoj tavi, zajedno pomiješaj faširano meso, crveni luk i bijeli luk na srednjoj temperaturi otprilike 10-tak minuta ili dok ne vidiš da je meso gotovo, a luk mekan. Dodaj kremasti sir i parmezan, stavi u tavu i promiješaj sve dok se sir ne rastopi. Dodaj prezlu, bosiljak i peršun.
U međuvremenu, stavi gljive u nauljenu tepsiju. Premaži ih sa puterom. Pripremljenu mješavinu dodaj kašikom u gljive. Peći u rerni, 12-15 minuta ili dok gljive ne omekšaju.
Uživaj!
Ključne riječi