Trenutno čitaš
Vegan čoko hljeb sa tikvicama!

Vegan čoko hljeb sa tikvicama!

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Bogat, sočan, mekan i ultra ukusan čokoladni hljeb od tikvica, savršen za zdrav doručak ili desert! Ovo moraš probati!

Foto: Bianca Zapatka

Sastojci:

  • 1 ¼ šolja brašna
  • ¼ šolje + 2 kašike kakaoa u prahu
  • ¾ kašičice praška za pecivo
  • ½ kašičice sode bikarbone
  • ¼ kašičice + 1/8 kašičice soli
  • 2/3 šolje šećera
  • 220 gr izrendanih tikvica
  • ¾ šolje jogurta (kokosov jogurt)
  • ¼ šolje ulja
  • 1 kašika ekstrakta vanilije
  • 1/3 šolje čokoladnih mrvica
Foto: Bianca Zapatka

Postupak:

Zagrijati rernu na 175 stepeni. Obložiti kalup za hljeb papirom za pečenje.

Suhe sastojke pomiješati u velikoj posudi. Dodati preostale, mokre sastojke i miješanjem formirati ujednačenu smjesu.

Sipati u kalup za hljeb. Po želji posuti dodatne čokoladne mrvice. Peći u zagrijanoj rerni na srednjem stalku 35 minuta, a zatim bez otvaranja rerne, ostaviti još 5 minuta u ugašenoj zatvorenoj rerni. Ostaviti da se potpuno ohladi, a zatim lagano pokriti i odložiti u frižider.

Foto: Bianca Zapatka

Savjet: Ako je moguće, konzumirati tek sljedeći dan, jer su okus i tekstura bolji, nakon što hljeb prenoći.

Narezati na kriške i po želji služiti sa karamel prelivom.

Pročitaj
ishrana dugovječnih ljudi

Ostale recepte potraži na ultra ukusno.

 

Izvor: chocolatecoveredkatie.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum