Trenutno čitaš
Ukusna domaća pašteta od tunjevine koja se sprema za nekoliko minuta

Ukusna domaća pašteta od tunjevine koja se sprema za nekoliko minuta

pašteta
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ako tražiš ukusan, brz i jednostavan recept, ova domaća pašteta od tunjevine biće pravo otkriće za tebe! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno kremast i bogat namaz koji možeš poslužiti uz tost ili krekere.

Evo recepta…

pašteta
Freepik

Sastojci:

  • 2 velike konzerve tunjevine
  • 3 kisela krastavca
  • 2 češnja bijelog luka
  • 20 g maslaca
  • 2 kašike majoneze
  • 1 kašičica senfa
  • Sok od pola limuna
  • Peršunov list (po želji)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Tunjevinu dobro ocijedi pritiskajući je viljuškom da ukloniš višak tečnosti. U blender stavi tunjevinu, sjeckane krastavce, bijeli luk, maslac, majonezu, senf, limunov sok, maslinovo ulje i peršun. Sve sastojke miksaj dok ne dobiješ glatku i kremastu smjesu. Probaj paštetu i po potrebi dodaj još soli, bibera ili limunovog soka.

Prije služenja, ostavi je u frižideru da se malo stegne. Posluži je uz tost, krekere, svježe pecivo ili kao namaz za sendviče.

Pročitaj
mafini

Prati nas

   

© 2025 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum