Trenutno čitaš
Transformacija stana u savršen spoj stila i funkcionalnosti

Transformacija stana u savršen spoj stila i funkcionalnosti

transformacija stana
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

Kada je mladi bračni par odlučio kupiti stan u novogradnji, ubrzo su shvatili da prvobitni izgled prostora ne zadovoljava njihove estetske i funkcionalne potrebe. Podne i zidne obloge jednostavno nisu odgovarale njihovom stilu. Zbog toga su se obratili arhitektonskom studiju Dizajn A, čiji je zadatak bio kreirati prostor koji će odražavati njihove želje i svakodnevne potrebe.

Rezultat? Potpuno transformisan stan, koji odiše elegancijom, svježinom i funkcionalnošću.

Dizajn A

Par je želio da njihov novi dom bude prozračan, svijetao i topao, a da istovremeno zadrži moderan izgled i ne zahtijeva mnogo održavanja. Takođe, fleksibilnost u osvjetljenju bio je jedan od ključnih zahtjeva, kako bi se atmosfera stana mogla prilagoditi različitim prilikama – od intimnih večeri uz svijeće do prijateljskih druženja.

Dizajn A

Aleksandra Brkić-Subotić, glavna arhitektica studija Dizajn A, osmislila je projekat koji je u potpunosti ispunio očekivanja vlasnika. Kompletnom rekonstrukcijom stana, uključujući zamjenu vodovodnih, kanalizacionih i elektroinstalacija, te dodavanjem novih rasvjetnih tijela, stvoren je prostor koji omogućava kreiranje različitih ambijenata.

Dizajn A

Jedan od najvećih izazova bio je isprojektovati funkcionalnu kuhinju, koja je u početku bila prilično mala. Kako bi se svaki milimetar maksimalno iskoristio, u kuhinju su ugrađeni skriveni ormarići i pametno dizajnirani elementi za odlaganje, što je stvorilo dodatni prostor bez narušavanja estetike. Pored toga, dodavanje ogledala u ključne dijelove prostora vizualno je povećalo stan, stvarajući osjećaj prostranosti.

Dizajn A

Podovi su zamijenjeni visokokvalitetnim troslojnim parketom, a zidovi su obloženi keramičkim pločama velikog formata, čime je stvorena luksuzna, ali ugodna atmosfera. Kombinacija svijetlih bež nijansi s minimalističkim drvenim namještajem omogućava skladnu interakciju boja i tekstura, bez preopterećenja prostora. Ova pažljivo odabrana paleta boja i materijala čini stan savršenim utočištem, u kojem su udobnost i elegancija na prvom mjestu.

Dizajn A

Jedan od najzanimljivijih aspekata ovog dizajna je rasvjeta. Svjetlosni elementi su postavljeni tako da omogućavaju različite scenarije osvjetljenja – od naglašavanja specifičnih detalja do kreiranja ugodne atmosfere za opuštanje. Svaki kutak stana može biti osvijetljen prema potrebama, dodajući slojevitost i dubinu prostoru.

Pročitaj
svijeća od kore narandže

Dizajn A

Kroz cijeli proces, Dizajn A je preuzeo potpunu kontrolu nad izvođenjem radova, osiguravajući da svaki detalj bude realiziran prema dogovoru. Ovaj projekat nije bio samo redizajn stana, već stvaranje doma koji odražava životni stil vlasnika. Funkcionalnost, estetika i prilagodljivost su bile ključne smjernice, a krajnji rezultat je prostor u kojem se elegantni dizajn i praktičnost savršeno prepliću.

Dizajn A

Ovaj projekat nije samo transformacija stana, već i stvaranje prostora koji odražava ličnost i stil života vlasnika.

Dizajn A

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum