Trenutno čitaš
Pronašli smo najukusnije pumpkin spice poslastice!

Pronašli smo najukusnije pumpkin spice poslastice!

pumpkin spice mousse mattino bl
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Jesen je vrijeme kada se priroda preoblači u tople, zlatne tonove, a zrakom se šire mirisi začina koji nas griju iznutra. Jedan od najpoznatijih i najvoljenijih okusa koji asocira na ovo doba godine je neizostavni pumpkin spice – kombinacija začina poput đumbira, cimeta, muškatnog oraščića, karanfilića, pa čak i tragova začinske paprike, koji stvaraju savršenstvo u svakom zalogaju ili gutljaju.

Ove sezone, pronašli smo mjesto koje donosi najbolje od ovih okusa – Kafeterija i slastičarna Mattino u Banjaluci.

Pumpkin Spice Mousse: Jesen u svakom zalogaju

Ako želiš isprobati kolač koji utjelovljuje sve što volimo u jesen, Pumpkin Spice Mousse iz Mattina je prava poslastica. Ovaj desert je mnogo više od običnog kolača – to je prava eksplozija aroma koje nas podsjećaju na tople jesenje dane, dok mirisi cimeta i đumbira stvaraju osjećaj udobnosti i topline. Muškatni oraščić i karanfilić daju dubinu okusu, a tragovi začinske paprike pružaju neočekivan i zanimljiv finiš. Sve je upotpunjeno hrskavim cookie granolama, koje svakom zalogaju dodaju dozu hrskavosti i savršene teksture.

Ovaj mousse nije samo desert, već pravo iskustvo koje budi osjetila i podsjeća nas na sve ono što volimo u hladnijim mjesecima. Idealan je za one trenutke kada želiš zastati, uživati i prepustiti se bogatim okusima jeseni.

pumpkin spice mousse mattino bl
Instagram/mattino_bl

Pumpkin Spice Latte: Klasični jesenski napitak

Naravno, nijedna jesen ne bi bila potpuna bez klasičnog Pumpkin Spice Latte-a. Mattino je ovaj poznati američki napitak podigao na novi nivo. Spoj omiljenih jesenjih začina u latteu – đumbira, cimeta, muškatnog oraščića i karanfilića – stvara savršen balans topline i slatkoće. A kako bi sve bilo još posebnije, Mattino latte dolazi s dodatkom šlaga i posipom od mrvljenih medenih keksića, što mu daje onaj poseban, domaći okus koji volimo.

Za sve ljubitelje pumpkin spice okusa, ovaj latte dostupan je u dvije varijante – toploj, koja savršeno grije tokom hladnijih dana, i hladnoj (intenzivnijoj) varijanti, koja je idealna za one koji uživaju u osvježavajućem twistu na jesenji klasik.

pumpkin spice latte mattino bl
Instagram/mattino_bl

Zašto je pumpkin spice toliko poseban?

Okusi jeseni donose utjehu. U periodu kada se dani skraćuju, a temperature padaju, mnogi od nas traže toplinu i zadovoljstvo u hrani i piću koje budi osjećaj nostalgije. Pumpkin spice je upravo taj okus.

No, pumpkin spice nije samo obična kombinacija začina. Ova aroma postala je pravi fenomen u svijetu gastronomije, povezana s modernim stilom života i trendovima. Svake jeseni, entuzijasti širom svijeta jedva čekaju trenutak kada će se na menijima pojaviti poslastice i napici s ovim poznatim okusom.

Ako si ljubitelj ovih okusa ili tek želiš otkriti čari pumpkin spice začina, Kafeterija i slastičarna Mattino je savršeno mjesto za tebe. Bilo da uživaš u savršenom Pumpkin Spice Mousse-u ili se opuštaš uz Pumpkin Spice Latte, Mattino donosi jesen na jedinstven i neponovljiv način. Topla atmosfera ove kafeterije savršeno nadopunjuje iskustvo, čineći je idealnim mjestom za popodnevni predah ili druženje s prijateljima.

Ove jeseni, prepusti se uživanju u najukusnijim kombinacijama okusa. Bez obzira da li si ljubitelj deserta ili tražiš savršen topli napitak, njihova ponuda će zadovoljiti sva tvoja čula i pružiti ti pravi užitak.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum