Trenutno čitaš
Ukusna pasta “Carbonara” na malo drugačiji način!

Ukusna pasta “Carbonara” na malo drugačiji način!

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Grašak klasičnoj Carbonara pasti dodaje dašak svježine, uz prezle sa okusom bijelog luka, koje joj daju ukusnu hrskavost! Probaj ovu pastu i oduševi svoje prijatelje ili porodicu ukusnim obrokom! Probaj malo drugačiju “Carbonara” pastu koja će te oduševiti!

Foto: Good Housekeeping

Sastojci:

550 gr širokih rezanaca

175 gr isjeckanog suhog mesa

2 kašike maslinovog ulja

1 češanj bijelog luka, usitnjen

25 gr prezli

Šaka svježeg peršuna, usitniti

125 gr smrznutog graška

4 velika jajeta

100 gr naribanog parmezana

So i biber po ukusu

Postupak:

Na 1 kašiki maslinovog ulja ispržiti suho meso isječeno na kockice, dok ne postane hrskava, 8-10 minuta. Izvaditi suho meso na papirni ubrus, kako bi se ocijedio višak masnoće. Zagrijati preostalu kašiku maslinovog ulja i dodati prezle i usitnjen bijeli luk. Prepržiti dok ne dobije zlatnu boju, 3-4 minute. Prebaciti u posudu i dodati peršun.

Pročitaj

Kuhati pastu da bude al dente, dodavajući smrznuti grašak prije posljednjeg minuta kuhanja. Odvojiti 1 šolju vode u kojoj se kuhala pasta, ostalo ocijediti i vratiti pastu u posudi.

U posudi promiješati jaja i parmezan. Umiješati u toplu pastu, dodajući tečnost u kojoj se prethodno kuhala, da se dobije kremasti sos. Umiješati suho meso i posuti mljevenim crnim biberom.

Posuti prezlama sa bijelim lukom i parmezanom, te servirati toplo.

Prijatno!

 

Izvor: goodhousekeeping.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum