Trenutno čitaš
Čokoladni kolač od krušaka sa samo dva sastojka: Neodoljivi desert koji moraš probati!

Čokoladni kolač od krušaka sa samo dva sastojka: Neodoljivi desert koji moraš probati!

čokoladni kolač od dva sastojka
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Nakon što su banane i jabuke postale popularne za viralni desert od dva sastojka, kruške konačno dobijaju svojih pet minuta slave! Predstavljamo ti jednostavan, ali nevjerovatno ukusan recept za čokoladni kolač od dva sastojka.

Ovaj desert ne samo da je savršeno sezonski, već je i bez glutena, bez laktoze i bez dodatog šećera – idealan za one koji vode računa o zdravlju, ali i dalje žele uživati u nečem slatkom.

Zašto ćeš obožavati ovaj čokoladni kolač?

Ovaj recept je brz, lagan i punog ukusa. Kombinacija bogate crne čokolade i slatkih, sočnih krušaka stvara teksturu sličnu fondantu, koja se topi u ustima. Nećeš verovati da je moguće napraviti tako sofisticiran kolač sa samo dva sastojka!

Potrebni sastojci (6-8 porcija):

  • 500 g krušaka, oguljenih i isječenih na komade
  • 220 g crne čokolade (70% kakaa), otopljene

Priprema:

Stavi komade krušaka u lonac sa malo vode i kuhaj dok ne omekšaju. Ovo će pojačati njihov prirodni slatki ukus. U međuvremenu, otopi crnu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici, pazeći da se ne pregrije.

Kada su kruške omekšale, zajedno sa otopljenom čokoladom ih izmiksaj dok ne dobiješ ujednačenu smjesu. Za ovaj korak možete koristiti blender ili ručni mikser.

Pročitaj
pistacija

Izaberi kalup po želji. Smjesu ostavi u frižideru da se stegne najmanje 4 sata prije nego što je poslužiš. Kolač možeš držati u frižideru do 2-3 dana, što ga čini savršenim za unaprijed pripremljene poslastice.

Kolač možeš poslužiti samostalno ili ga dodatno obogatiti kuglom veganskog sladoleda od vanile ili prelivom od orašastih plodova. Takođe, malo kakao praha ili mrvica čokolade na vrhu može dati još bogatiji izgled i ukus.

Ovaj recept je dokaz da su ponekad najjednostavniji sastojci oni koji daju najbolje rezultate. Ne preostaje ti ništa drugo nego da probate ovaj preukusan čokoladni kolač od krušaka i uživate u svakom zalogaju!

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum