Trenutno čitaš
Proljetna salata sa špinatom i jagodama

Proljetna salata sa špinatom i jagodama

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Slatke jagode, slani feta sir i hrskavi orasi, daju živost običnoj salati sa špinatom! Vinsko sirće aceto balsamico u kombinaciji sa svježim vlascem, pružiće ovom jelu bolji okus nego bilo koji komercijalni, gotovi preliv.

Foto: Eating Well

Sastojci:

  • 1 ½ kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 kašika aceto balsamica
  • 2 kašike svježeg isječenog vlasca
  • ¼ kašičice soli
  • ¼ kašičice bibera
  • 6 šolja špinata
  • 1 šolja isječenih jagoda
  • ¼ šolje izmrvljenog feta sira
  • ¼ šolje preprženih sjeckanih oraha

Postupak:

Pomiješati ulje, sirće, vlasac, so i biber u velikoj posudi. Ostaviti da odstoji 5-10 minuta. Dodati špinat, jagode, feta sir i orahe i dobro promiješati.

Uživaj u našoj proljetnoj salati!

Prijatno!

Pročitaj
sendvič od krompira

 

Izvor: eatingwell.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum