Trenutno čitaš
Pahuljasti mousse od kikiriki putera je nova slatka opsesija

Pahuljasti mousse od kikiriki putera je nova slatka opsesija

mousse
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Čokolada. Na to svi pomislimo kada neko pomene mousse. Ali, vrijeme je da probaš ovaj recept za mousse od kikiriki putera. Jedan zalogaj ovog laganog, mekanog i prozračnog moussa od kikiriki putera i zapitaćeš se zašto si jeo/jela samo čokoladni mousse.

Sastojci:

  • 2 šolje slatke pavlake za šlag
  • 3 kašike vanile
  • 230g krem ​​sira, omekšanog
  • 3/4 šolje granuliranog šećera
  • 500g kremastog putera od kikirikija
  • kikiriki, za ukras (opciono)
mousse od kikiriki putera
Foto: 30seconds.com

Priprema:

Električnim mikserom umuti šlag i vanilu dok se ne stvori čvrsta smjesa.

U drugoj posudi umuti krem ​​sir i šećer dok ne postanu glatki. Dodaj puter od kikirikija i muti dok se ne sjedini. Nježno umiješaj šlag.

Pokrij posudu i ostavi u frižideru najmanje 1 sat. Smjesu možeš takođe sipati kašikom u osam činija za desert pre nego što se ohladi. Po želji mousse ukrasi kikirikijem.

Pročitaj
camembert sir

Ne propusti i ostale ultra ukusne recepte.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum