Trenutno čitaš
Pahuljasti mousse od kikiriki putera je nova slatka opsesija

Pahuljasti mousse od kikiriki putera je nova slatka opsesija

mousse

Čokolada. Na to svi pomislimo kada neko pomene mousse. Ali, vrijeme je da probaš ovaj recept za mousse od kikiriki putera. Jedan zalogaj ovog laganog, mekanog i prozračnog moussa od kikiriki putera i zapitaćeš se zašto si jeo/jela samo čokoladni mousse.

Sastojci:

  • 2 šolje slatke pavlake za šlag
  • 3 kašike vanile
  • 230g krem ​​sira, omekšanog
  • 3/4 šolje granuliranog šećera
  • 500g kremastog putera od kikirikija
  • kikiriki, za ukras (opciono)
mousse od kikiriki putera
Foto: 30seconds.com

Priprema:

Električnim mikserom umuti šlag i vanilu dok se ne stvori čvrsta smjesa.

U drugoj posudi umuti krem ​​sir i šećer dok ne postanu glatki. Dodaj puter od kikirikija i muti dok se ne sjedini. Nježno umiješaj šlag.

Pokrij posudu i ostavi u frižideru najmanje 1 sat. Smjesu možeš takođe sipati kašikom u osam činija za desert pre nego što se ohladi. Po želji mousse ukrasi kikirikijem.

Pročitaj
mediteranski mafini

Ne propusti i ostale ultra ukusne recepte.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2025 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum