Camembert je meki francuski sir iz Normandije, a mi smo na Instagramu pronašli jednostavan recept za uživanje u njemu. Pečeni Camembert sir se sjajno kombinuje s hrskavim bagetom i slatkim cherry paradajzom.
Za recept koji smo pronašli potrebno ti je svega nekoliko sastojaka i 15 minuta pečenja, a savršen je izbor za trenutke kada žudite za ukusnom užinom ili elegantnim predjelom.
Sastojci:
- Camembert sir – 125g
- Baget – 1 komad
- Bijeli luk – 2 čena
- Cherry paradajz – 12-15 komada
- Origano, bosiljak
- Maslinovo ulje – 10ml
- Ruzmarin – 1 grančica
Priprema:
Na gornjem dijelu sira napraviti rezove i staviti narezane kriške bijelog luka i grančicu ruzmarina na vrh. Oko sira staviti cherry paradajz, komadiće bageta, posuti začinima i stavite da se peče 15 minuta na 180 stepeni.
Kad je gotovo, na komad bageta nanositi rastopljen sir i pečeni cherry paradajz. Uživaj!
Ključne riječi