Trenutno čitaš
Brzi recept za pečeni Camembert sir i sofisticiran ukus

Brzi recept za pečeni Camembert sir i sofisticiran ukus

camembert sir
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Camembert je meki francuski sir iz Normandije, a mi smo na Instagramu pronašli jednostavan recept za uživanje u njemu. Pečeni Camembert sir se sjajno kombinuje s hrskavim bagetom i slatkim cherry paradajzom.

Za recept koji smo pronašli potrebno ti je svega nekoliko sastojaka i 15 minuta pečenja, a savršen je izbor za trenutke kada žudite za ukusnom užinom ili elegantnim predjelom.

Sastojci:

  • Camembert sir – 125g
  • Baget – 1 komad
  • Bijeli luk – 2 čena
  • Cherry paradajz – 12-15 komada
  • Origano, bosiljak
  • Maslinovo ulje – 10ml
  • Ruzmarin – 1 grančica

Priprema:

Na gornjem dijelu sira napraviti rezove i staviti narezane kriške bijelog luka i grančicu ruzmarina na vrh. Oko sira staviti cherry paradajz, komadiće bageta, posuti začinima i stavite da se peče 15 minuta na 180 stepeni.

Kad je gotovo, na komad bageta nanositi rastopljen sir i pečeni cherry paradajz. Uživaj!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum