Trenutno čitaš
Eklektični grandpa core trend: Odjeća koja slavi udobnost, stil i osvaja TikTok

Eklektični grandpa core trend: Odjeća koja slavi udobnost, stil i osvaja TikTok

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

U svijetu mode, gdje se trendovi brzo smenjuju, jedan novi pokret osvaja srca mladih. Eklektični grandpa core pravi revoluciju na modnoj sceni, koja je temeljena na retro stilu Gen Z generacije. Ovo je viralna modna estetika koja budi nostalgiju za vremenom koje nije bilo digitalno.

Eklektičan grandpa core, kako ga nazivaju prognozeri trendova na Pinterestu, donosi osvježenje u svijet mode. Karirane košulje u neobičnim bojama, krojene pantalone visokog struka i veliki prošarani kardigani čine osnovu ovog stila. Dodaj tome elegantne mokasine i dobićeš kombinaciju eklektičnog grandpa core stila, koja slavi udobnost, ali daje i omaž nekom prošlom vremenu.

Jedna od prednosti eklektičnog grandpa corea je i očuvanje planete Zemlje i životne sredine. Ovaj stil poziva na kreativno kombinovanje odjeće koja već postoji u tvom ormaru ili ormaru tvoje porodice. To znači manje kupovine i manje otpada, a više održivosti.

Pretraživanje pojma grandpa core na Pinterestu je poraslo za 65 posto otkad su poznate ličnosti poput Gigi Hadid, Zoe Kravitz i muzičara Tylera usvojile ovaj stil, dajući mu dodatnu popularnost.

Pročitaj
rihanna

Ovaj trend dolazi u pravo vrijeme, kada se mladi bore protiv ograničavajućih stilova i uniformisanih poslova. Eklektični grandpa core poziva mlade ljude, bez obzira na pol, da se potpuno izraze kroz ovaj stil. Pokret nije samo moda, već način života koji ohrabruje slobodu izbora, udobnost i kreativnost i oživljava neka jednostavnija vremena.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum