Trenutno čitaš
7 sigurnih znakova da će tvoja veza ili brak potrajati

7 sigurnih znakova da će tvoja veza ili brak potrajati

Ne postoji čarobna kugla, koja bi ti mogla pokazati koliko dugo će trajati tvoja veza ili brak. Ono što je sigurno je da mora postojati povjerenje, iskrenost i poštovanje između tebe i partnera/partnerke. Predstavljamo ti 7 sigurnih znakova da će tvoja veza ili brak potrajati…

Foto: Pexels

Podrška

Ukoliko možeš sve reći osobi sa kojom si u vezi i ta osoba ti je velika podrška i vjetar u leđa, znaj da je to prava osoba za tebe. Tvoj partner/partnerka treba da te podrži, cijeni, poštuje, sasluša i da ti daje krila.

Foto: Pexels

Zajedničko vrijeme

Važno je da ti i tvoj partner imate nešto dublje, veće i kvalitetnije, od same fizičke privlačnosti i strasti. Dakle, da vam je lijepo dok provodite zajedničko vrijeme radeći neke druge aktivnosti, osim što se zabavljate u krevetu. To je dodatni znak da te partner/partnerka cijeni, da želi provoditi vrijeme s tobom, da će te saslušati, uživati u vremenu s tobom.

Foto: Pexels

Slušanje i pažnja

Oboje ste znatiželjni da čujete sve jedno o drugom, znate sve detalje jedno o drugom, šta tvoj partner/partnerka voli da jede, da pije, o porodici, o filmovima i knjigama koje voli, šta voli da radi, šta ga inspiriše, pokreće, koje su mu želje i ciljevi.

Foto: Pexels

Vrijednosti

Dijelite slične ciljeve, životne, etičke i moralne vrijednosti, poglede na svijet. Naravno da ste vas dvoje potpuno različite ličnosti, ali sigurno se slažete oko nekih osnovnih postulata o životu, životnim vrijednostima i stavovima.

Foto: Pexels

Rad na sebi i rad na odnosu

Inspirišete jedno drugo i ohrabrujete se da postanete bolja verzija sebe, svakog dana. Pozitivno gledate na život i spremni ste da radite na sebi i na svojoj vezi ili braku. Spremni ste da saslušate jedno drugo, da se prilagođavate i da se dobro nosite sa promjenama, koje su neizbježne.

Pročitaj

Foto: Pexels

Iskrenost i povjerenje

Spremni ste podijeliti detalje iz prošlosti, djetinjstva, strahove, traume, tuge i razočarenja jedno sa drugim, bez osuđivanja. Potrebno je mnogo hrabrosti i zrelosti, da pokažete svoje ranjive strane jedno drugom. Budite otvoreni i iskreni u komunikaciji sa partnerom/partnerkom.

Foto: Pexels

Praštanje i zahvalnost

Spremni ste na oprašatanje, izvinjenje i zahvalnost. Priznajete greške i preuzimate odgovornost za svoje postupke. Izvini, hvala, oprosti mi i volim te, su ključne riječi za zdravu vezu ili brak. Bitno je priznati da niste uvijek u pravu, da se jedno drugom izvinite i oprostite. Preuzmite odgovornost za svoje greške i loše postupke.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum