Trenutno čitaš
5 stvari koje parovi trebaju “investirati” svaki dan u svoju vezu

5 stvari koje parovi trebaju “investirati” svaki dan u svoju vezu

Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević
Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević

Ulazak u ljubavnu vezu je kao početak dugoročne investicije za penziju. Vremenom gradite dobru i jaku vezu ili brak. Mali “depoziti” čine veliku razliku tokom godina. Ako ne pravite mnogo malih “depozita”, onda uplata jednog velikog “depozita” neće napraviti nikakvu razliku.

Živimo u svijetu koji se brzo razvija. Dobra vijest je da još nije kasno za početak ulaganja u vezu ili brak. Dodajte jednu od ovih malih “investicija” vašoj vezi ili braku već danas. Evo 5 jednostavnih ljubavnih “investicija”, koje možete uložiti u svoju vezu ili brak svaki dan, kako bi imali sretan i dugotrajan odnos pun ljubavi i poštovanja…

pexels

Poljubac, poljubac, poljubac

Ovo je vrlo jednostavno, ali je lako zaboraviti na poljupce, kada ste u dugoj vezi ili braku. Ljubite se najmanje šest i po sekundi, dva puta dnevno. Kada se ljubite šest i po sekundi, stvari u mozgu počinju da se mijenjaju i dešava se nevjerovatna hemija među vama. Ljubite se kad god možete, poljupci čine vezu magičnom, jača se bliskost i povezanost među vama.

pexels

Zapamti barem jednu stvar o partnerovom danu

Važno je razgovarati kada partner/partnerka dolazi ili odlazi od kuće. Iskreno se zainteresuj za posao svog partnera, njegove prijatelje, hobije, interesovanja i porodicu. Ostani pozitivna osoba, čak i ako se ponekad ne slažeš sa svojim partnerom/partnerkom. Daj mu/joj do znanja da navijaš za njega/nju, kada predlaže nešto svom šefu ili razvija neku novu poslovnu ideju ili se zanima za novi hobi. Raduj se kada partner/partnerka, kaže da je uživao na ručku sa prijateljima koje nije vidjela/vidio neko vrijeme. Želiš da partner/partnerka osjeća da si na njegovoj/njenoj strani, a otvorena, jasna komunikacija će pomoći u tome.

pexels

Razmišljaj s ljubavlju o svom partneru/partnerki čak i kada niste zajedno

Lako je misliti na sve negativne stvari o partneru/partnerki i pronaći zamjerke i mane, ili sve ono što ti se ne sviđa. Čak i ako to ne kažeš svom partneru/partnerki, ovo postavlja negativan ton u vezi. Umjesto toga, pomisli kako je divan bio onaj posljednji poljubac, izlazak, zajednički ručak, bliskost…

pexels

Budite zahvalni jedno prema drugom

Ovo je jedan od onih jednostavnih “depozita”, koje često zaboravljamo nakon što smo neko vrijeme u vezi ili braku. Reci koliko ga/je cijeniš. Reci da cijeniš osmijeh i da jedva čekaš da ga/je vidiš nakon napornog dana na poslu. Obavezno daj svom partneru/partnerki do znanja, koliko cijeniš to što te sasluša kada pričaš. Znamo da život može biti stresan s poslom, obavezama, kućom i djecom. Ali, ne zaboravi svog partnera/partnerku u tom procesu. Iskazivanje zahvalnosti ne oduzima mnogo vremena, a čini veliku razliku. Ne štedi na komplimentima i zahvalnosti.

Pročitaj
vodič

pexels

Planiraj obavezni sedmični izlazak ili zajedničko vrijeme

Važno je da vi kao partneri imate vremena za sebe, bez ikakvih ometanja iz okruženja, da ste u potpunosti sami bez porodice, djece, prijatelja. To znači isključivanje svih elektronskih uređaja poput TV-a, telefona… Možete zajedno izaći u svoj omiljeni restoran, ići na planinarenje, u šetnju, večernji izlazak, u kino, na izlet, u pozorište, na festival, na mini spa odmor. Pripremite se zajedno za “sastanak” na način na koji ste se pripremali kada ste se prvi put sreli. Razgovarajte o svojoj vezi, postavljajte pitanja i slušajte sa zanimanjem i entuzijazmom. Čineći to, dajete prioritet svojoj vezi i postavljate pozitivan ton. Ova “investicija” će se isplatiti.

 

Izvor: yourtango.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum