Trenutno čitaš
3 načina da ukrasiš svoj dom ekološki osvještenim pristupom

3 načina da ukrasiš svoj dom ekološki osvještenim pristupom

Gala Home
Gala Home

Osim pronalaženja lijepih stvari za uljepšavane enterijera, izbor održivih i ekoloških materijala postao je od primarne važnosti, kako bi očuvali našu planetu i učinili je zdravijom.

Foto: Designers Guild

Donosimo ti tri načina, kako da svoj dom dekorišeš na ekološki osvješćen način i preuzmeš odgovornost za brigu o okolini.

Ekološke boje

Visokokvalitetne i ekološki prihvatljive boje su idealno rješenje. Koliko god je važan odabir boje pri uređenju doma, toliko je važno da razmišljamo i o hemijskom sastavu boja koje biramo. Različita je paleta boja, koja ne sadrži mnogo VOC-a, pa ako se odlučimo za njih izbjeći ćemo zdravstvene poteškoće, a ujedno sačuvati i našu okolinu.

Foto: Designers Guild
Prirodna vlakna

Prirodna vlakna poput papira, lana, pamuka i vune takođe su odličan izbor pri uređivanju doma. Ekološki osvješteni ljudi daju prednost prirodnim vlaknima u odnosu na sintetička vlakna. Zavjese, podne prostirke, prekrivači i druge stvari za dekorisanje doma ako su napravljene od prirodnih vlakana, laki su za održavanje. Osim toga stvari, koje su napravljene od prirodnih materijala prozračnije su i mogu se lako uklopiti u simfoju svakog doma, bilo da se radi o elegantnom enterijeru ili boho enterijeru.

Pročitaj

Foto: Designers Guild
Proizvodi i ambalaža za recikliranje

Reciklažom, kao što je poznato, štedimo energiju jer daleko je veća potrošnja, kada se novi proizvodi dobijaju preradom prirodnih materijala. Bilo bi odlično da vodim računa pri odabiru nekih detalja za naš dom u kakvoj ambalaži dolaze. Prednost uvijek treba dati staklenoj ambalaži i materijalu, koji se može reciklirati. Ne samo da je bitno voditi računa o ambalaži, nego šta je u njoj. Ako na primjer biraš mirise za svoj dom, daj prednost mirisima koji mogu biti napravljeni od sojinog voska ili nekih drugih eko sastojaka.

Izvor: homesandgardens.com

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum