Trenutno čitaš
3 romanse koje trebaš pročitati ovog ljeta

3 romanse koje trebaš pročitati ovog ljeta

3 romanse
Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Ljeto je idealno vrijeme za romantična čitanja koja ćete odvesti na nezaboravne avanture, bilo da se sunčaš na plaži, uživaš u hladu pod drvetom ili se opuštaš u svom omiljenom kutku kod kuće. Donosimo tri romanse koje ne smiješ propustiti ovog ljeta. Ljubav, drama i emotivni preokreti držaće te prikovane uz stranice knjiga koje čitamo ovog ljeta.

“Ljeto kada sam postala lijepa” – Jenny Han

Jedna djevojka. Dva mladića. Ljeto koje je promijenilo sve. Svake godine Isabel provodi savršeno ljeto na njoj najdražem mjestu na svijetu – u ljetnikovcu na plaži porodice Fisher. Ondje je sve što jedna djevojka može poželjeti: bazen, komad privatne pješčane plaže… i dva (jako slatka) mladića: Nedostupni, suzdržani Conrad – u kojega je bila zaljubljena sto godina. Prijateljski nastrojen, opušteni Jeremiah – jedini koji je na nju ikada obraćao ikakvu pažnju. No, toga se ljeta nešto dogodilo. Te godine, čini se da su momci prvi put zaista primijetili Isabel. Biće to predivno ljeto – ljeto koje nikada neće zaboraviti…

“Sa nama se završava” – Kolin Huver

Ponekad nas oni koje volimo najviše povrijede. Lili život nikad nije mazio, ali je to nije spriječilo da se i dalje bori. Prešla je dug put od odrastanja u malom mjestu – završila je studije, preselila se u Boston i započela karijeru. A kad upozna i zgodnog neurohirurga Rajla Kinkejda, odjednom joj se čini da je njen život savršen. Rajl je tvrdoglav i pomalo arogantan, ali nježan i divan prema Lili, i ona ne može da ga izbaci iz glave. Ali muči je to što on ne voli da se vezuje. Iako Lili postaje izuzetak od ovog pravila, ona se i dalje pita zašto je to tako.

Dok je preplavljuju sumnje o novoj vezi, pojavljuje se Atlas Korigan, Lilina prva ljubav, i vraća je u prošlost koju je davno ostavila iza sebe. On je bio njena srodna duša i zaštitnik, a njegov povratak prijeti da ugrozi njenu vezu sa Rajlom.

Šta se dogodi kad se na godišnjici mature sretnu filmska scenaristkinja romantičnih komedija koja ne vjeruje u ljubav i advokat za razvode koji u ljubav vjeruje?

Moli Marks radi za holivudsku industriju – piše scenarije romantičnih komedija. Naravno da je odavno skapirala da je romantika biznis. Samo je jednom bila dovoljno naivna da se zaljubi i to u srednjoj školi kada se zacopala u Seta, kojeg otad nije videla. Set Rubinstajn je jedan od najuspješnijih advokata za razvode u Čikagu. Uprkos svom poslu on vjeruje u ljubav i to onu veliku, sudbinsku, sa velikim slovom Lj. Ali nema sreće. Imao je mnogo površnih veza, loših sastanaka i nije vrijedilo. Set zna da je jedinu srodnu dušu upoznao u srednjoj školi. To je Moli Marks, prva djevojka koju je imao i koja mu je slomila srce.

Pročitaj
pickbox

Kada na nagovor prijatelja Moli pristane da ode na Floridu gde se održava petnaestogodišnjica njene mature, neizbježno sreće Seta. Nakon previše martinija njih dvoje će se opkladiti: moraju da predvide sudbinu pet parova koji su došli na okupljanje. Poslije pet godina vidjeće se ko je bio u pravu i odaće mu se priznanje da se razumije u ljubav. Samo što tu postoji i jedna začkoljica, peti par su Moli i Set.

 

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum