Trenutno čitaš
10 stvari koje ubrzavaju proces mršavljenja

10 stvari koje ubrzavaju proces mršavljenja

Kako ubrzati mršavljenje? Mršavljenje zahtijeva odlučnost, ali postoje načini da to učiniš brže.

Pokušavaš smršaviti? Prije svega, moraš znati osnovno znanje da je jedini način da smršaviš sagorijevanje više kalorija od onoga što unosiš – to se zove biti u kalorijskom deficitu. Iako će ti više kardio vježbi pomoći da sagoriš više kalorija i na kraju smršaviš, postoje i drugi načini na koje možeš brže izgubiti višak kilograma.

Max Posternak govori o tome kako ubrzati mršavljenje u jednom od svojih videa. Max Posternak je osnivač “Gravity Transformation”, web stranice usmjerene na davanje savjeta i smjernica za treniranje za ljude, koji žele poboljšati svoju kondiciju i smršaviti. Njegov YouTube kanal ima više od 4,8 miliona pretplatnika.

pexels

U nastavku saznaj 10 načina kako ubrzati process mršavljenja

Cirkulisanje ugljikohidrata

Cirkulisanje ugljikohidrata posebno je korisno za početnike, jer je jednostavan način za gubitak masnoće bez potpunog odricanja od ugljikohidrata. Jednostavno podijeli svoju sedmicu na dane s visokim unosom ugljikohidrata, dane s niskim unosom ugljikohidrata i dane bez ugljikohidrata.

Iako kalorije mogu biti veće od razina održavanja na dan s visokim unosom ugljikohidrata, trebale bi se uskladiti s danima s niskim unosom i danima bez ugljikohidrata, kako bi se stvorio znatan kalorijski deficit.

Manje kalorija 2 dana u sedmici

Ovo je poznato kao pristup dijeti 5:2, još jedan način povremenog posta. U danima kada paziš na manje kalorija, jede se manje od 500 kalorija dnevno. Možeš odabrati da ti dani budu jedan za drugim ili zasebni dani u sedmici. To će ti pomoći smanjiti ukupni unos kalorija i šećer u krvi, te povećati osjetljivost na insulin, kako bi se dodatno pomoglo u sagorijevanju masti.

Autofagija ili intermediate fasting

Ako želiš pokušati produžiti svoje razdoblje posta, ne unoseći uopšte kalorije, Max Posternak predlaže da ne prelaziš preko 16-36 sati posta. Možeš iskoristiti sve dobrobiti autofagije tako što jedeš samo u “vremenskom prozoru od 8 sati”.

pexels

Jedi salatu ili zeleno povrće prije svakog obroka

Možda zvuči očito, ali ovo zaista mijenja pravila igre. Konzumiranje salate ili zelenog povrća prije svakog obroka siguran je način da odgovoriš na to kako ubrzati mršavljenje. Treba jesti povrće prije obroka, jer povrće daje osjećaj sitosti uz vrlo malu količinu kalorija.

Jabukovo sirće

Studije pokazuju da jabukovo sirće može ubrzati metabolizam, pomoći u sagorijevanju masti, smanjiti apetit i smanjiti šećer u krvi. Još jedna studija pokazala je da može pomoći u skidanju sala na trbuhu.

Zeleni čaj

Zeleni čaj ima snažne antioksidanse i može potaknuti metabolizam, ubrzati ga, riješiti višak tekućine u organizmu i izbaciti toksine.

Dugotrajni kardio

Max Posternak predlaže da odradiš obavezno 30-minutni dugotrajni kardio trening na traci za trčanje, penjanje po stepenicama, bicikl.

Pročitaj

pexels

Radikalniji plan prehrane

Ako smanjiš unos kalorija, tijelo će se pokušati prilagoditi kako bi preživjelo. Ako imaš puno masti za izgubiti, možeš smanjiti unos kalorija negdje između 40% kalorija koje trenutno jedeš.

Više spavaj

Nedostatak sna znači da ćeš imati manje energije za trening, slabiju kontrolu impulsa kada je u pitanju donošenje odluka o tome šta jesti, a to je i problem s važnim hormonima za gubitak masti kao što su kortizol, grelin i leptin.

Biti dosljedna osoba

Ovo je jedan od najboljih savjeta kako ubrzati mršavljenje, izgraditi mišiće ili postići gotovo sve što želiš u svom životu. Ako stalno zaustavljaš svoje putovanje, nećeš postići svoje ciljeve. Nažalost, ljudima je to jedna od najtežih stvari za slijediti, jer je dijeta od 7 ili mjesec dana moguća, ali razmisli o dijeti zdrave ishrane i treningu tokom cijele godine.

 

Izvor: boxrox.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum