Trenutno čitaš
10 Instagram profila koje pratimo za inspirativne recepte

10 Instagram profila koje pratimo za inspirativne recepte

Indomie
Indomie

Zima je idealno vrijeme da se poigramo u kuhinji i kreiramo ukusne slane i slatke obroke za voljene osobe, koji će biti prava senzacija i radost za nepce. Naime, na Instagramu, neiscrpnom izvoru inspiracije, pronašli smo fantastične profile kreatora ukusnih recepata, koji će zasigurno probuditi u svima inspiraciju i motivaciju za kuvanje. 

Stefan Božić @zdravko.kulinarko

Stefan Božić, poznatiji na Instagram platformi kao zdravko.kulinarko, u svojoj kuhinji stvara pravu magiju, praveći poslastice na jedan zdraviji način. Dovoljno je reći da poslastice kreirane u Stefanovoj kuhinji možeš jesti bez grižnje savjesti, što je odlična motivacija da posjetiš njegov profil i pronađeš idealan recept za sebe.

Maja Gojić @mirisi_iz_majine_kuhinje

Zavirili smo u kuhinju Maje Gojić da vidimo šta se to krčka u njoj. Iz prelistavanja Instagram profila već se može osjetiti energija njene velike ljubavi i strasti prema kuvanju i inspiracija koja pokreće kako nju tako i sve one koji se žele oprobati u spremanju ukusnih delicija.

Hajrudin Šišić @harrycooper

Hajrudin Šišić, poznat na društvenim mrežama kao harrycoop.er je food bloger iz Zenice koji priprema primamljiva jela. Ako si u potrazi za nesvakidašnjim receptima i dodatnom dozom inspiracije šta pripremiti za ručak njegov Instagram profil je idealno mjesto za tebe.

Hoćeš komad? @hoceskomad

Fantastična četvorka: Matea, Ivana i Mate Herceg, te Kata Tomić, koji su u jeku pandemije pokrenuli svoj online biznis u Ljubuškom svakodnevno objavljuju poslastice i slana jela na društvenim mrežama. Recepte za ukusna jela možeš pronaći na Instagram profilu pod nazivom Hoćeš komad?, koji je u kratkom vremenskom periodu privukao hiljade pratilaca.

Julija Radojević @slatkadomacica

Julia Radojević je autorka Instagram profila slatkadomaćica koji prati više od 160 000 ljudi, a to nije iznenađujuće, jer ova Beograđanka stvara čaroliju u svojoj kuhinji, a nama su posebnu pažnju privukle njene poslastice.

Slobodan Stefanović @gastroglumac

Slobodan Stefanović poznato je glumačko ime koje iza sebe ima niz upečatljivih glumačkih ostvarenja. No, osim sjajne glumačke karijere zadnjih godina gradi i kulinarsku karijeru koja je dovela do autorskih emisija “Gastro Maestro” i “Mr. Kitchen”. Njegova Instagram stranica mjesto je za gastronomski hedonizam.

Mile Butorac @hungry_mile

Jedan od najpopularnijih gastro blogera u Hrvatskoj je Mile Butorac, poznatiji na društvenim platformama kao hungry_mile. Delicije koje on izrađuje zasigurno će otvoriti svačiji apetit i gledajući ih zaboravićemo na sve dijete.

Bruna Vučak @yumyumparadise

Instagram profil koji ima armiju pratilaca nosi naziv @yumyumparadise, a iza njega stoji Bruna Vučak, neiscrpan je izvor za ukusna i zdrava jela. Mnogo savjeta i recepata kreiranih na zanimljiv način pronaći ćeš na ovom profilu.

Sanja Mijac @sanja.mijac

Sanja | Domaćica osvojila nas je svojim jednostavnim receptima koje rado dijeli na svom blogu, kao i na Instagram-u. Pripremajući fantastičnu hranu Sanja otkriva svoje male kulinarske tajne i dijeli savjete kako prevazići prepreke na koje možemo da naiđemo, što će svima onima koji se žele oprobati u kuhinji uveliko olakšati posao.

Dunja @vegantasticna

Za veganske varijante pripremanja ukusnih jela i one koje slijede poseban plan ishrane predlažemo profil Instagram vegantasticna prepun zdravih i ukusnih recepata.

 

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum