Trenutno čitaš
Neodoljiva zobena kaša sa pistacijama

Neodoljiva zobena kaša sa pistacijama

zobena kaša
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Da li ti je dosadila svaki dan ista zobena kaša? Ne traži dalje! Ovaj recept će podići tvoj doručak na potpuno novi nivo ukusnosti.

Napravljena od domaćeg putera od pistacija i prelivena predivnom bijelom čokoladom, ova zobena kaša sa pistacijama je siguran način da svoj dan započneš s osmijehom.

Sastojci:

  • 100 g zobenih pahuljica
  • 2 kašike chia sjemenki
  • 2 kašike meda ili javorovog sirupa (prilagodi ukusu)
  • 4 kašičice putera od pistacija (domaćeg ili kupljenog)
  • 250 ml bademovog mlijeka (ili bilo kog mlijeka po izboru)
  • 1/2 kašičice matcha praha
  • 50 g bijele čokolade
  • 2 kašike sjeckanih pistacija

Priprema:

U dvije šolje ili čaše pomiješaj zobene pahuljice, chia sjemenke, med/javorov sirup, 2 kašičice putera od pistacija, bademovo mlijeko i matcha prah. Miješaj dok se dobro ne sjedini.

Dodaj preostale 2 kašičice putera od pistacija u sredinu u svakoj čaši, stvarajući ukusno iznenađenje za nepce.

Otopi bijelu čokoladu i pažljivo je prelij preko svake čaše.

Pročitaj
kuglof

Pospi nasjeckane pistacije preko za dodatnu hrskavost i okus orašastih plodova.

Pokrijte šolje/čaše i ostavi u frižideru najmanje 3 sata, a najbolje preko noći da se ukusi spoje i zobene pahuljice omekšaju.

Kada se ujutro probudiš, otkrij svoje remek-djelo i prepusti se kremastoj poslastici. Uživajte u svakoj kašičici!

Ove pistacije preko noći su ne samo smiješno ukusne, već su i prepune hranjivih tvari koje će vam podgrijati dan. Bilo da ste zauzeta pčela koja juri kroz vrata ili ležerno uživate u doručku kod kuće, ovaj recept je pobjednički. Pa zašto čekati? Priuštite sebi doživljaj doručka kakvog niko drugi uz ove neodoljive zobi. Prijatno!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum