Trenutno čitaš
“Zimski filmovi” koji će te ugrijati tokom praznika

“Zimski filmovi” koji će te ugrijati tokom praznika

Sezona je “zimskih” filmova. Da, to je “prava” kategorija – baš kao horor, komedija i drama. U osnovi, “zimski” filmovi su sve ono što čini da se osjećamo ugodno: snježni filmovi, praznični filmovi, bilo šta što uključuje zimski sport… Ako postoji snjegović, džemper ili imela, da, gledaš zimski film. 

Ove filmove o snježnim danima najbolje je gledati tokom zimskih mjeseci kada više žudimo za sadržajem koji nas tješi. Najbolji su svakako oni u kategoriji romantične komedije, poput The Holiday i Last Christmas, jer spajaju sezonsku udobnost sa univerzalnom toplinom ljubavi.

Last Holiday (2006)

Romantični filmovi su još bolji kada su smješteni na snijegu. Prikaz A: Last Holiday, koji prati sjajnu Queen Latifu u otmjenom evropskom zimskom odmaralištu dok ona ispunjava svoju posljednju želju.

 

The Holiday (2006)

Bez sumnje, jedan od najromantičnijih zimskih filmova ikada, The holiday je u osnovi izmislio Airbnb i učinio našu kolektivnu zaljubljenost u Jude Lawa trajnom.

 

Sleepless in Seattle (1993)

Uskoro ćeš shvatiti da se svi filmovi Nore Ephron kvalifikuju kao zimski ljubavni filmovi. Nora Ephron je bila podjednako dobra u poštovanju najbolje sezone u godini kao i u pisanju i režiji.

 

The Twilight saga (2008–2012)

Ima nešto u serijalu Twilight što djeluje hladno i ledeno. Možda je to estetika franšize, možda činjenica da su smješteni u sumornoj državi Washington, možda je to blijedi ten vampira Cullen. Bez obzira na to, ove filmove je najbolje konzumirati između oktobra i februara.

 

The Huntsman: Winter’s War (2016)

Snijeg i led su glavna pozadina filma Lovac: Zimski rat, nastavka filma Snježana i lovac iz 2012. U ovom filmu Chris Hemsworth se vraća kao Lovac, Charlize Theron kao kraljica Ravenna i Emily Blunt kao kraljica Freya, Ravennina sestra.

 

Last Christmas (2019)

Prava ljubav na snježnim ulicama Engleske za Božić – šta bi moglo biti slađe? Ova romantična komedija je pomalo kliše, ali ponekad samo poželite da se sklupčate u mekanoj dekici sa šoljom vrućeg čaja i gledate kako lijepi ljudi gledaju jedni u druge 90 minuta, i to je u redu. Postoji razlog zašto tražimo ugodne filmove.

 

While You Were Sleeping (1995)

Zaljubiti se u brata tipa kojeg ste spasili jedna je od najzimljivijih stvari koje možete učiniti. Film se odvija u Čikagu, tako da uključuje mnoštvo udobne vanjske odjeće iz 90-ih i glomaznog pletiva.

 

Bridget Jones’s Diary (2001)

Um, ta zadnja scena u snijegu? Trebamo li reći više? Porodični odnosi tokom praznika takođe su značajna tematika ovog filma.

 

The Family Stone (2005)

Jedina stvar koja je hladnija od decembarskog jutra je slomljeno srce. Sarah Jessica Parker je “ledena kraljica” koja za praznike posjeti napetu porodicu svog dečka.

 

You’ve Got Mail (1998)

Iako se priča u filmu proteže mjesecima, sezona prazničnih kupovina je bitna tačka radnje, a ovaj film nam samo pruža ona ugodna osjećanja za kojima žudimo kada je hladno.

 

Little Women (2019)

Pročitaj

Ponovno zamišljanje klasičnog romana Louise May Alcott od strane Grete Gerwig priča priču o četiri sestre u Novoj Engleskoj iz doba građanskog rata s modernim feminističkim pogledom, s mnogo vanjskih lokacija u jesen i zimu.

 

When Harry Met Sally… (1989)

Od Božića do novogodišnjih zabava, ovaj film vrišti „praznici“, a ujedno je i samo jedna od najboljih romantičnih komedija ikada snimljenih.

 

The Mountain Between Us (2017)

Preživjeti avionsku nesreću samo da bi se zaglavio na planini u teškim uslovima zvuči apsolutno zastrašujuće – barem je Idris Elba tu da zagrije stvari.

 

Love, Actually (2003)

Ova klasična romantična komedija je prepuna priča da postoji barem jedna koja će ti pružiti taj ugodan osjećaj. I svi se možemo složiti da nijedan grad ne izgleda bolje na snijegu od Londona, zar ne?

 

Cold Mountain (2003)

Ime govori sve, zaista: planina je hladna. Ova romantična drama smještena u vrijeme građanskog rata sadrži zvjezdane izvedbe i odličan scenarij.

 

The Day After Tomorrow (2004)

Više zastrašujući nego snježni, ovaj triler o klimatskim promjenama otkriva grupu stranaca zaglavljenih u snježnoj oluji.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum