Trenutno čitaš
Prema ovoj viralnoj teoriji zelena je jedina boja oko koje se parovi mogu složiti

Prema ovoj viralnoj teoriji zelena je jedina boja oko koje se parovi mogu složiti

zelena boja uređenje doma

Useljenje sa drugom osobom nosi razne izazove. Morate pronaći prostor koji zadovoljava vaše potrebe, razraditi logističke stvari kao što je kako podijeliti troškove života, i jednostavno shvatiti kako koegzistirati u jednom prostoru. A onda, kada se raspakujete i smjestite, takođe morate nekako spojiti svoje stilove ukrašavanja kako biste stvorili prostor u kojem se oboje osjećate kao kod kuće. Kao što će ti reći skoro svako ko se uselio sa partnerom, to je lakše reći nego učiniti.

U stvari, poteškoće ukrašavanja s partnerom su toliko univerzalne da je fenomen nazvan teorija zelene boje nedavno postala viralna i čini da se svako ko je morao napraviti kompromis oko palete boja osjeća viđenim. Čitaj dalje za sve što trebaš znati o teoriji.

Šta je teorija zelene boje?

U videu korisnica TikToka @averybrynn1 iznijela je svoju teoriju da je zelena (specifično popularna sage zelena ili boja žalfije) jedina boja oko koje se parovi mogu složiti kada zajedno uređuju prostor. “Postoji vrlo specifična situacija koja se dešava kada se uselite kod nekoga, konkretno kod momka”, kaže kreatorka u videu. “Doći će dan – nećete vidjeti da dolazi – kada se toliko trudite da njegove uspomene iz Dallas Cowboysa uklopite u vaš dekor Serena & Lily. Neizbježno ćete se pretvoriti u zelenu žalfiju.”

Teorija je očito odjeknula kod mnogih ljudi, sudeći po hiljadama komentara na video snimku i desetinama videozapisa drugih korisnika koji prikazuju svoj dekor zelene boje nasuprot.

Iako je ideja da su određene boje dodijeljene određenom polu očigledno zastarjela, i dalje može biti teško uskladiti prostor i želje, kada ti i tvoj partner imate različite preferencije boja. Ako ste zapeli u ćorsokaku, zelena boja može pružiti sigurnu sredinu. To je jedna od onih boja koja nije previše tamna, nije previše svijetla, a toliko je nenametljiva da je gotovo neutralna.

Pročitaj

Osim toga, to je boja koja se često nalazi u prirodi, tako da je prirodno umirujuća i laka za oči. Druge boje inspirisane prirodom poput plave ili žute i tradicionalne neutralne poput bež ili bijele takođe bi mogle odgovarati ovim kriterijima. Međutim, zelena je boja s kojom se parovi širom interneta mogu poistovjetiti.

Naslovna fotografija: Instagram/melaniejadedesign

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum