Trenutno čitaš
Imamo 9 jednostavnih frizura za sve svečane prilike

Imamo 9 jednostavnih frizura za sve svečane prilike

frizura sa nakitom, nakit za kosu
Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Proljeće i ljeto su vrijeme događaja i proslava na koje ćemo morati doći dotjeraniji nego inače. Haljine, duge suknje, pelerine… postoji hiljadu opcija za sofisticiran izgled, ali, pored toga, važnu ulogu imaju dodaci i posebno frizure.

Uz toplo vrijeme najednostavnije je da se odlučimo za moderne frizure poput pletenica, visokih repova ili kratke kose, jer duga raspuštena kosa može biti neugodno iskustvo kada je vruće.

frizure
Getty Images

Predstavljamo ti neke jednostavne i elegantne frizure koje možeš brzo napraviti kod kuće.

Na pola podignuta kosa s mašnicama

Ova frizura je savršena za one koji žele da pokažu svoju kosu, ali bez da umiru od vrućine i ostave lice čistim. Ova frizura je takođe savršena za dodavanje mašnica i koketnog izgleda.

Vidjeli smo Sydney Sweeney kako nosi napola podignutu kosu s ukrasnim mašnama. Ako želiš, možeš odabrati jedan viskori rep i veću, upečatljiviju mašnu koja odgovara tvom izgledu.

sidney sweeney
© Getty Images

Balerina punđa

Punđe su jedna od najjednostavnijih opcija za svečane frizure. Za nekoliko sekundi imaćeš elegantnu i svestranu frizuru. Možeš se odlučiti za ležernu nisku ili, s druge strane, za visoku punđu čistog izgleda.

Najbolja stvar kod ove frizure je što nećeš biti izložena vrućini i moći ćeš u potpunosti pokazati naušnice i dodatke. Inovativna ideja? Napravi punđu od pletenice, da bude jedinstvena.

balerina punđa
Launchmetrics Spotlight

Visoka pletenica

Ako želiš kombinovati stil i lakoću, visoka pletenica je najbolja opcija kao svečana frizura ove sezone. Imaćeš prefinjen, ali moderan izgled. Jedna od prednosti ove frizure je njena otpornost na duge sate, tako da ako imaš vjenčanje, krštenje ili maturu to je apsolutno da.

Osim toga, imaš hiljadu načina da napraviš pletenicu: klasična, riblja kost, vodopad, četiri pramena… Odaberi onaj koji najbolje odgovara tvom stilu!

visoka pletenica
Getty Images

Niski rep

Elegantna frizura bez komplikacija. Niski rep je jednostavan, sofisticiran i pogodan za vruće dane i beskonačne događaje. Kosu jednostavno moraš skupiti na potiljku, nanijeti gel, ako tražiš sjajnu završnu obradu i vezati je gumicom ili mašnom za šik dodir.

Savršen je za bilo koju vrstu kose, od najkovrčavije do najravnije; a udobnost i sofisticiranost su zagarantovani.

niski rep
Launchmetrics Spotlight

Rajf

Ako želiš frizuru bez napora, ali impresivnu, rajf je rješenje. Sofisticirani dodatak favorit likova poput Blair Waldorf, koji jednostavnu frizuru pretvara u jedinstvenu. Kada je vruće, preporučujemo da ne nosiš raspuštenu kosu, već da kombinuješ rajf uz druge frizure kao što su pletenice ili punđe.

Pročitaj

Osim što drže kosu na mjestu, oni su i dekorativni, jer postoji hiljadu boja, veličina i materijala. Volimo biserne, ali osnovni crni je must have dodatak koji može da te spasi u bilo kojoj situaciji.

rajf za kosu
Getty Images

Frizura sa nakitom

Mnogo puta ključ nije u frizuri, već u načinu na koji je ukrašavamo, pa preporučujemo da ako rep, pletenica ili punđa izgledaju vrlo jednostavno, dodaš sjajni nakit ili zlatne i srebrne materijale, kao što su kopče, ukosnice, češljevi, lančići, krune, gumice… Postoji hiljadu opcija dodataka koji će podići tvoju najjednostavniju frizuru za najvažnije događaje.

frizura sa nakitom, nakit za kosu
Launchmetrics Spotlight

‘Y2K’ inspiracija

Ako tražiš laku, ali upečatljivu frizuru s retro dodirom, polu podignuta kosa sa visokim repom sa šiškama ili pramen sa strane u stilu Y2K je ono što ti treba. To je jednostavno kao da napraviš konjski rep po želji (visok, nizak, do pola gore) i ostaviš bočne šiške, odnosno dio na jednoj strani. Ovo će više istaći tvoje lice i crte, čineći te najsofisticiranijim i najmodernijim gostom.

bella hadid y2k frizura
Getty Images

Bubble rep

Ako želiš da budeš gošća koja se ističe svojim stilom i zabavom, isprobaj bubble rep, novi i moderniji sil visokog repa. Samo trebaš napraviti visoki rep, stavljati gumice po cijeloj kosi i na kraju olabaviti svaki dio da dobiješ te popularne “balončiće”.

Osim što je jednostavna i udobna, ova frizura dodaje volumen i teksturu kosi. Možeš staviti jednostavne gumice ili, ako želiš da se još više istakneš, neke ukrasne ili obojene.

bubble rep
Launchmetrics Spotlight

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum