Ultra Ukusno

Zdravi čokoladni rolat sa kikiriki puterom

Weekend 2022
Weekend 2022

Ovi čokoladni rolati sa kikiriki puterom savršeni su zdrav doručak, školska užina ili slatka poslastica bez šećera. Ukusno i zdravo! Puter od kikirikija je prepun hranljivih sastojaka – proteina, mononezasićenih masnih kiselina (zdravih masti), vlakana, vitamina A i E, folata, kalcijuma, magnezijuma, cinka, gvožđa, kalijuma i mnogih drugih nevjerovatnih hranljivih materija. Evo kako da ga kombinuješ sa palačinkama:

rolat sa kikiriki puterom
Foto: natalieshealth.com
Sastojci:

1 zrela banana

Sjeckani orasi i bobičasto voće za preliv (opciono)

Za palačinke (pravi se 5 palačinki):

1 šolja mlijeka

1 jaje

1 šolja brašna od cijelog zrna

½ kašičice himalajske soli

½ kašičice praška za pecivo

1 kašika čistog javorovog sirupa

Za namaz od kikirikija (jedan rolat):

2 kašike putera od kikirikija

1 kašičica ekstrakta vanile

1 kašika čistog javorovog sirupa ili meda

Za čokoladu (jedan rolat):

4 kašičice ekstra djevičanskog kokosovog ulja otopljenog i ohlađenog

4 kašičice kakao praha

2 kašičice čistog javorovog sirupa

Priprema:

U blenderu sjedini sve sastojke za palačinke. Poklopi i obradi dok ne postane glatko. Dodaj malo vode ako je tijesto pregusto.

Zagrij lagano podmazanu tavu od 15cm. Dodaj ¼ šolje testa. Podigni i nagni posudu da ravnomjerno premažeš dno. Peci sa svake strane dok ne porumeni. Ponovi sa preostalim tijestom.

Napravi namaz od putera od kikirikija: Sve sastojke stavi u činiju. Dobro promiješaj dok ne postane glatko.

Napravi sirovu čokoladu po istom postupku. Dobro promiješaj dok ne postane glatko.

Stavi palačinke na radnu površinu. Premaži centralni dio puterom od kikirikija. Postavi bananu duž ivice palačinke. Čvrsto preklopi preko banane i zarolaj. Prelij pripremljenom čokoladom i pospi sjeckanim orasima i odabranim bobičastim voćem (po želji).

Nareži i posluži. Uživaj u jelu!

Slični članci

Ove Indomie bolonjeze nudle su na tvom tanjiru za 15 minuta

Ultra magazin

Jaja sa brusketama na italijanski način

Ultra magazin

Pločice od datula i indijskih oraščića

Ultra magazin