Trenutno čitaš
Zašto se u natalnoj karti muškarca gleda pozicija Marsa, a kod žena pozicija Venere?

Zašto se u natalnoj karti muškarca gleda pozicija Marsa, a kod žena pozicija Venere?

Otkrivanje kosmičke astro privlačnosti pruža fascinantan pogled, kroz koji posmatramo složenosti ljudskih odnosa. Među mnoštvom elemenata, koji čine astrološku kartu jedne osobe, pozicija Marsa u natalnoj karti muškarca i Venere u natalnoj karti žena nosi duboki značaj.

Ovi nebeski entiteti, predstavljajući arhetipove muškosti i ženstvenosti, nude neprocjenjive uvide u dinamiku privlačnosti, strasti, ljubavi, veze i komunikacije. Razumijevanje astroloških nijansi ovih pozicija ne samo da obogaćuje našu samosvijest, već i obogaćuje naše veze s drugima na dubokom nivou.

Ultra magazin

Zaronimo u razloge zašto je ključno dešifrovati kosmičke astro kodove Marsa i Venere za muškarce i žene…

Otkrivanje želja i strasti

Mars, vatrena planeta strasti i akcije, simbolizuje muškost, volju i sirovu strast. Njegova pozicija u natalnoj karti muškarca otkriva njegove instinkte, asertivnost i način na koji teži ka onome što želi. Razumijevanje gdje Mars boravi osvjetljava njegov pristup izazovima, romansi i seksualnosti.

Na primjer, muškarac s Marsom u avanturističkom Strijelcu može tražiti uzbuđenje i spontanost u svojim odnosima, dok bi onaj s Marsom u praktičnoj Djevici mogao težiti stabilnosti i praktičnosti.

Venera, s druge strane, simbolizuje ženstvenost, ljubav i estetske vrijednosti. U natalnoj karti žene, njeno mjesto otkriva njene želje, preference u odnosima i način na koji izražava naklonost. Žena s Venerom u senzualnom Biku može težiti udobnosti i senzualnosti u svojim romantičnim nastojanjima, dok bi ona s Venerom u intelektualnim Blizancima mogla cijeniti stimulišuće razgovore i mentalnu povezanost.

Ultra magazin

Stilovi komunikacije i dinamika odnosa

Mars upravlja načinom na koji muškarci afirmišu sebe i izražavaju svoje želje. Njegova pozicija ukazuje na njihov stil komunikacije, način na koji započinju romantična udvaranja i njihov odgovor na izazove u odnosima.

Na primjer, muškarac s Marsom u komunikativnim Blizancima može izražavati svoju naklonost kroz duhovitu šalu, šarm i intelektualnu stimulaciju, dok bi onaj s Marsom u osjetljivim Ribama mogao prenositi svoje emocije putem umjetnosti, romantike ili empatije.

Venera, nasuprot tome, oblikuje način na koji žene privlače i odnose se prema drugima. Njena pozicija utiče na njihov stil komunikacije, preferencije u partneru i kvalitete koje smatraju privlačnima.

Žena s Venerom u brižnom Raku može težiti emocionalnoj povezanosti i sigurnosti u svojim odnosima, dok bi ona s Venerom u nezavisnoj Vodolji mogla cijeniti slobodu i individualnost u svojim romantičnim nastojanjima.

Pročitaj

Ultra magazin

Kompatibilnost i hemija

Proučavajući interakciju između Marsa i Venere u natalnim kartama para, astrolozi mogu dobiti duboke uvide u njihovu kompatibilnost i hemiju. Harmonični aspekti između Marsa i Venere ukazuju na prirodno usklađivanje želja i strasti, podstičući međusobno razumijevanje i privlačnost. S druge strane, izazovni aspekti mogu ukazivati na oblasti napetosti ili nesuglasica, koje treba svjesno adresirati i navigirati.

Na primjer, muškarac s Marsom u Ovnu (vatren i impulsivan) može se osjećati privučen ženi s Venerom u Lavu (dramatična i strastvena), paleći iskre uzbuđenja i intenziteta u njihovom odnosu. Obrnuto, muškarac s Marsom u Biku (predan i senzualan) može duboko rezonirati s ženom s Venerom u Jarcu (praktična i ambiciozna), stvarajući vezu utemeljenu na stabilnosti i zajedničkim ciljevima.

U suštini, uranjanje u kosmičku simboliku Marsa i Venere u natalnim kartama muškaraca i žena nudi duboku mapu za razumijevanje sebe i naših odnosa. Prihvatanjem mudrosti astrologije, otključavamo tajne privlačnosti, navigiramo kroz kompleksnosti komunikacije i razvijamo dublje veze s onima koji rezonuju s našom kosmičkom suštinom.

Dakle, sljedeći put kada pogledaš zvjezdano nebo, zapamti da nebeska tijela drže ključeve za otključavanje tajni srca i ne zaboravi da nije samo znak i podznak važan kada govorimo o kompatibilnosti u ljubavnim vezama, nego su stvari ipak malo dublje, sve zavisi od pozicija drugih planeta i kuća u nečijem horoskopu.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum