Trenutno čitaš
U kojem znaku je tvoja Venera? To govori o tvom ljubavnom jeziku i stilu odnosa.

U kojem znaku je tvoja Venera? To govori o tvom ljubavnom jeziku i stilu odnosa.

Bingo - Osmomartovski projekat
Bingo - Osmomartovski projekat

Ljubav. Ljubav? Ljubav! Znamo da je Venera planeta ljubavi, ali šta to znači za nas? Kada se pojavi tema o tome šta tvoj znak u kojem je Venera znači u astrologiji, uvijek je veliki naglasak na partnerstvu. Ali Venerin uticaj je mnogo više od seksa, romantike i planova za Dan zaljubljenih…

U tvojoj natalnoj karti, Venera obasjava svjetlo na prizmu srca, odražavajući bezbroj načina na koje se prilagođavaš sebi, povezuješ se s drugima i prihvataš svoje okruženje. Znak Venere u tvojoj natalnoj karti osvjetljava tvoje vrijednosti i želje vezane za ljubav, romantiku, intimnost, seks i pripadnost. Otkriva dublje aspekte tvog ljubavnog jezika i kako prenosiš najčarobniji osjećaj koji postoji na emocionalnom spektru.

Foto: ultra magazin

U astrologiji, Venera govori o tome kako se pojavljuješ u svojim intimnim vezama s drugima i šta želiš od njih. Bilo da se radi o porodici, prijateljima, ljubavnicima, partnerima ili zajednici, Venera ima pravo glasa u tome. Potraži inspiraciju od Venere, jer ova živahna i koketna planeta ima za cilj da shvati šta nas ljude čini romantičnim, senzualnim i emotivnim. Takođe, otkriva kako su nastale naše emocionalne rane i sjene, ohrabrujući nas da se oslonimo na svoje jedinstvene venerine snage, kako bismo ova iskustva alkemizovali u darove. Ako ne znaš u kojem horoskopskom znaku se nalazi tvoja Venera, koristi neke od web stranica za astrologiju u koje ćeš unijeti svoje mjesto, vrijeme i datum rođenja.

Venera u Ovnu

Oni koji imaju Veneru u Ovnu su u najmanju ruku poput vatrometa. Rihanna je jedna od njih, tako da to prilično sumira! Znaju ko su i gdje stoje! Oni su žestoko nezavisni i žele da i drugi to budu. Dolaze “vrući i teški”, ali se mogu boriti da održe vatru zbog dosade. Njihova strast i vibracije vođe čopora donose energiju drugima. Ne podnose da prepuste drugima kontrolu, posebno svojim ljubavnicima, ali to ne znači da vam neće dozvoliti da s vremena na vrijeme preuzmete volan (ako im se zaista, stvarno sviđate).

Ključevi njihovog srca: strast, autonomija

Venera u Biku

Venera pronalazi udoban dom u Biku. Ove Venere u Biku imaju direktnu vezu sa Afroditom, božanstvom ljubavi, zadovoljstva i prirodnog svijeta. Njihova slatka atmosfera brige i majstorske vještine kustosa zabave, čine ih znakom Venere s kojim ćete poželjeti da ste prijatelji. Zaljubljeni, oni skakuću između brižnih partnera i vrućih ljubavnika  – dajući i primajući maženje u balansiranoj mjeri. Njima je potreban osjećaj stabilnosti bez obzira na vezu, zbog čega se ponekad mogu osjećati ranjivim na promjene!

Ključevi njihovog srca: naklonost, ljubavne note

Venera u Blizancima

Venera u Blizancima je društveni leptir i neobičan šarmer. Mogu letjeti od zabave do zabave, grupe do grupe i od mjesta do mjesta, ali ne dozvolite da vas to zavara. Kada im je stalo, njima je stvarno stalo! Treba im samo malo raznolikosti, da bi stvari bile začinjene. Radoznali i mladalački, donose razigrani nestašluk. Ako niste pozvali Veneru u Blizancima na svoju žurku, onda će vaša zabava vjerovatno biti loša!

Ključevi njihovog srca: flert, humor

Foto: Ultra Magazin

Venera u Raku

Venera u Raku je tvrda spolja, a meka iznutra. Uostalom, njihova rakova kućica štiti toplo i osjetljivo srce. Njihova ranjivost je ono što ih čini tako privlačnim, a takođe stvara neke snažne emocionalne veze, romantične ili druge. Ove ljepotice mogu biti pomalo privatne, ali samo zato što su žestoko zaštitnički nastrojene prema sebi i onima koje vole! Moraju testirati vodu prije nego što zarone. Uostalom, Angelina Jolie ima ovo mjesto u svojoj natalnoj karti, što govori samo za sebe. Njeguju se bez kraja i njihove iscjeliteljske moći su veličanstvene. Međutim, njihova brižna priroda ih može iscrpiti, ako ne savladaju umijeće postavljanja granica.

Ključevi njihovog srca: sigurnost, maženje

Venera u Lavu

Venera u Lavu život tretira kao zabavu i ona je krasotica! Njihov mladalački entuzijazam i želja za životom ovog čudnog malog života su čudesno zarazni. Oni vole ljude i ljudi ih vole odmah, uživajući u njihovoj blistavoj ličnosti. Vole da imaju beskrajan izvor pažnje i najsrećniji su kada se osjećaju posebno i zaljubljeno, kao da su u centru pažnje. Međutim, oni vole biti velikodušni i davanje im je jednako lijepo iskustvo kao i primanje. Ali kada se osjećaju neuravnoteženo, mogu skrenuti na teritoriju zavisti, posebno kada su prisiljeni da podijele krunu prije nego što završe s njom.

Ključevi njihovog srca: komplimenti, veselje

Venera u Djevici

Venera u Djevici će učiniti sve za nekoga koga voli, uključujući i onu stvar koju zaista ne želi. To dolazi iz njihove najdublje želje da daju i obezbijede one do kojih im je stalo, čineći djela služenja svojim omiljenim jezikom ljubavi. Međutim, oni mogu imati problema sa primanjem i bilo bi dobro da im drugi služe za promjenu. Na odnose gledaju gotovo kao projekte i teže stalnom poboljšanju, što pogoršava njihovu sklonost da budu pomalo perfekcionisti. Jednostavno rečeno, žele da budu najbolji što mogu (i žele da vam pomognu da stignete do toga).

Ključevi njihovog srca: jednostavnost, učenje

Ultra magazin

Venera u Vagi

Venera u Vagi želi da se svi slažu i dobro provedu. Kada uđu u sobu, svi su istog trena oduševljeni ovom koketnom i šarmantno zabavnom ličnošću. Oni napreduju u društvenim interakcijama i mogu se prilagoditi svim vrstama ljudi, mjesta, stvari i ideja. Možda će im trebati minut, ali će brzo shvatiti energiju koju im dajete, prije nego što vam je odmah uzvrate. Izbjegavaju sukobe, radije bi se pretvarali da je sve u redu čak i kada zaista nije. Vole da stvari budu lagane, što se ponekad može izjednačiti sa “samo pozitivne vibracije” tipom ličnosti ako nisu oprezni.

Ključevi njihovog srca: lijepe stvari, harmonija

Venera u Škorpiji

Venera u Škorpiji je duhovita sirena sa srcem, koje se proteže do najmračnijih dubina okeana. Njihova perceptivna priroda čini ih nevjerovatnom podrškom i posvećenim slušaocima. Skandalozna i podstaknuta tabuima, Venera u Škorpiji je osoba koja nikada ne postavlja granice ljubavi. Površno neće zadovoljiti one sa ovim Venerinim plasmanom, jer žude za nečim mnogo dubljim i tajnovitijim. Kao takav, intenzitet njihovih osjećaja može malo izmaći kontroli, tako da je važno da uspore prije nego što se potpuno predaju.

Pročitaj

Ključevi njihovog srca: vaše tajne, intenzitet

Venera u Strijelcu

Kada je Venera u ovom promjenjivom vatrenom znaku, njena strijela je usmjerena pravo prema vašem srcu. Oni su oštar strijelac, a budući da su romantični istraživači, brzo se kreću u ljubavi i prijateljstvu. Opuštena i neobična Venera je kao dašak svježeg zraka, osim ako ne znaju kada da stanu. Da budemo iskreni, Venera u Strijelcu je ona koja će tulumariti do zore! Oni cijene ljude koji ih mogu zadržati na zemlji, a da im ne dosade do smrti. Na kraju krajeva, njima je potrebna avantura kao da im je potreban kiseonik.

Ključevi njihovog srca: igra, razgovori koji izazivaju razmišljanje

Ultra magazin

Venera u Jarcu

Bilo da su u tome na duge staze ili samo trenutno, Venera u Jarcu cijeni izgradnju i namjeru. Svaki romantični gest je duboko osmišljen od strane Venere u Jarcu, što ih čini nevjerovatnim talentom (posebno u spavaćoj sobi). Izuzetno su promišljeni u svim vrstama veza i rijetko u bilo šta olako ulaze.  Njihove emocije ponekad mogu biti prikrivene praktičnošću, čineći da izgledaju stoički na površini. Međutim, kada ostave potrebu za kontrolom, shvataju koliko žele da nose svoje srce na rukavu.

Ključevi njihovog srca: lojalnost, zrelost

Venera u Vodoliji

Venera u Vodoliji često je jednom nogom u ovom svijetu, a drugom nogom u potpuno drugom svijetu. Zaljubljivanje u Veneru u Vodoliji ponekad može izgledati kao da se zaljubite u nekog vanzemaljca! Na kraju krajeva, oni su poznati po tome što idu suprotno svima i ističu se među gomilom. Oni mogu biti malo čudni i privlače ih oni koji dozvoljavaju da budu takvi kavi jesu, “čudni”. Takođe cijene otvorenost i intelektualnu razmjenu u svojim romantičnim partnerstvima. Veoma su napredni i orijentisani na budućnost, ali tek kada se odluče na nešto. A ako budete imali sreće, ono na šta će se odlučiti bićete vi.

Ključ njihovog srca: originalnost, velike ideje

Venera u Ribama

Venera u Ribama sanja o filmskoj ljubavi. Ako će vas neko odvesti na romantično sanjarenje, to bi definitivno bio neko sa Venerom u Ribama u njihovoj natalnoj karti. U moru ima dosta ribe, ali ova želi da vam očara srce dok se posljednji talas ne sruši. Magija je njihov jezik ljubavi i oni ga tečno govore! Zamislite Jacka Dawsona iz Titantica – nesebičnog beznadežnog romantičara, koji se brzo zaljubio (i više je nego spreman umrijeti za to). S ljubavlju su odani onima s kojima su bliski, ali će se osjećati preplavljeno ako pokušate da ih prebrzo vežete. Međutim, Venera u Ribama je toliko idealistična da možda ne znaju u šta su se uvalili!

Ključ njihovog srca: poezija, lijepe stvari

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum