Trenutno čitaš
Donosimo zanimljive činjenice o Jennifer Coolidge

Donosimo zanimljive činjenice o Jennifer Coolidge

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Šarmantna glumica i zvijezda “Bijelog lotosa” osvojila je gledaoce širom svijeta, ali i kritičare nakon osvojenog Emmyja. Ko je ta očaravajuća i zagonetna glumica za koju svi mislimo da je već znamo? Donosimo 10 zanimljivih činjenica o njoj koje bi te mogle iznenaditi.

Foto: Jennifer Coolidge stars in ‘The White Lotus.’ / Fabio Lovino/HBO

Kao dijete je svirala klarinet

Coolidge je možda najpoznatija kao jedna od najboljih glumica koje su se ostvarile u komediji svoje generacije, ali to je žena sa mnogo talenata. “Išla sam u kamp za orkestar tri ljeta, svirala sam klarinet. Mislila sam da bih to mogla da radim i od toga živim”, navela je glumica u jednoj od svojih izjava.

Htjela je biti dramska glumica

Komedija je možda sada glumičino primarno zanimanje, ali to nije nužno bila njena ambicija dok je studirala na Američkoj akademiji dramskih umjetnosti. Nadala se da će postati poznata po ozbiljnijim ulogama. “Željela sam da budem iskrena glumica, bila sam opsjednuta Meryl Streep na koledžu i željela sam da budem dramska glumica cijelog života. Bila sam veoma ozbiljna po pitanju toga, ali sve je krenulo drugim putem”.

Nekada se pretvarala da je Hemingway da bi ušla u klubove

Dok je živjela u New Yorku u svojim dvadesetim godinama, Coolidge je razvila ovisnost o kokainu koja je trajala nekoliko godina. Kako je rekla za Los Angeles Times početkom 2022. godine, dostizanje dna sa 27 godina je ono što joj je omogućilo da “preusmjeri” svoj život i svoju karijeru. Ipak, iz tog mračnog doba izašla je jedna od naših omiljenih Coolidgeovih anegdota o tome kako je ušla u neke od noćnih klubova u gradu. “Uvijek sam govorila da sam Muffin Hemingway ako ne mogu da uđem u neki poznati klub”. Jednom, dok se pretvarala da je Muffin (izmišljena ličnost) izbačena je iz kluba zato se loše ponašala i rekli su joj: “Nemoj se nikada vraćati ovamo, Muffin!’” Iako je Muffin vjerovatno zabranjen ulazak, sumnjamo da bi klub imao ništa protiv da Coolidge svrati.

Radila kao konobarica u restoranu Canastel’s zajedno sa Sandrom Bullock

Život u Njujorku nije jeftin, pa je Coolidge radila kao konobarica u restoranu Canastel’s, gde je među njenim saradnicima bila i buduća dobitnica Oskara Sandra Bullock.

Foto: Getty Images

Njena prva uloga bila je uloga Jerryjeve djevojke u Seinfeldu

Nakon odlaska na rehabilitaciju sa 27 godina, njena karijera je počela da se razvija – iako polako. Bila je na audiciji za Saturday Night Live, ali nije dobila ulogu, a dvije neuspjele emisije (uključujući Saturday Night Special, skeč emisiju s Kathy Griffin i Roseanne Barr) 90-ih su usporile njen uspon do zvijezda. Ipak, njena zvjezdana karijera bila je neosporna za šta je dokaz Seinfeld. “Nisam imala posao prije toga, samo sam lagala u svojoj biografiji”.

Bila je dio jedne od najpoznatijih komičarskih trupa na svijetu

Nešto što Coolidge pripisuje svom 9-godišnjem stažu je to da je bila članica The Groundlings, čuvene komičarske trupe sa sjedištem u Los Angelesu. “Onog trenutka kada sam počela sa The Groundlings, mora su se razdvojila i dogodilo se toliko dobrih stvari. Mislim da bih i danas bila konobarica da nije bilo The Groundlingsa”, izjavila je glumica. Njeno vrijeme u trupi poklopilo se s ostalim legendama komedije, uključujući Lizu Kudrow, Willa Ferrella i Kathy Griffin.

Foto: GEORGE PIMENTEL/SHUTTERSTOCK

Coolidge pripisuje Arijani Grande renesansu njene karijere

Coolidge je legenda za sebe, ali čak i legendama je potrebna pomoć. Zabavljač godine po izboru Entertainment Weeklyja za 2022. zahvaljuje njenoj prijateljici Ariani Grande što je njenoj karijeri dala podsticaj koji joj je bio potreban kada ju je angažovala u spotu za “Thank u, next”,

Pročitaj

Ona ne živi u Holivudu

Uprkos tome što je jedna od najpoznatijih komičarki našeg vremena, Coolidge ne živi u Holivudu već dugi niz godina. Neposredno prije uragana Katrina 2005. godine, kupila je dvije kuće u New Orleansu – obje su oštećene u toj razornoj oluji.

Foto: RANDEE ST. NICHOLAS/CBS VIA GETTY

Njena kuća je nešto neočekivano

Coolidge je poznata po svojim čudnim i urnebesnim likovima, ali u stvarnom životu obožava gotiku. Ona živi u veoma staroj, mračnoj kući sa jezivim portretima u ulju na zidovima… Kada ljudi dođu prvi put, osjećaju se kao da su u obilasku uklete kuće. Sofia Coppola čak je tamo snimila svoj film “The Beguiled”.

Ona je obožavatelj svoje Saturday Night Live parodije

Coolidge je bila posebno oduševljena kada je vidjela Chloe Fineman kako je glumi u božićnoj emisiji. “Wow! Veliko hvala SNL!!” tvitovala je, “i izuzetno briljantnoj impresionistici Chloe Fineman sa urnebesnom imitacijom!!” Coolidge možda nije ušla u glumačku ekipu, ali bi svakako bila impresivan voditelj!

 

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum