Trenutno čitaš
“Who Were We Running From” novi je turski triler za kojim lude gledaoci Netflixa

“Who Were We Running From” novi je turski triler za kojim lude gledaoci Netflixa

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Odjednom se čini da je Netflixov turski sadržaj postao jedan od najpopularnijih na platformi za striming. Prije samo nekoliko mjeseci, na primjer, “Shahmaran” — turska Netflix serija zasnovana na bliskoistočnim mitovima je uspjela da se probije u američkih Top 10.

A turska produkcija kompanije samo je nastavila da raste od tada — tako da je sada još jedna od ovih serija među najgledanijima na svijetu na Netflixu.

turski triler
Foto: Netflix

“Who Were We Running From” je debitovala krajem marta. A na osnovu najnovijih Netflixovih sedmičnih podataka grafikona, drugu sedmicu zaredom je među najgledanijim serijama na svijetu. Za posljednji 7-dnevni period koji je završen 2. aprila, na primjer, serija “Who Were We Running From” je imala 35,8 miliona gledanih sati, što je čini serijom broj 1 na svijetu koja nije na engleskom jeziku. Trenutno nadmašuje “The Glory”, jednu od najvećih Netflixovih korejskih drama ikada.

Osnova za ovu Netflix seriju je slijed događaja koji su se dogodili turskoj autorki Perihan Magden, koja je uhapšena i kojoj je suđeno zbog članka koji je napisala. Cilj njenog članka bio je u suprotnosti s idejom o obaveznom služenju vojnog roka u zemlji.

Pročitaj
Netflix

 

Izvor: bgr.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum