Trenutno čitaš
Sve što znamo o drugoj sezoni serije “Wednesday”

Sve što znamo o drugoj sezoni serije “Wednesday”

Nakon iznenađujućeg uspjeha prve sezone Netfliksove serije Wednesday, s glavnom ulogom Jennom Ortegom, obožavaoci nestrpljivo očekuju informacije o nastavku avantura Addams Family.

Što dosad znamo o drugoj sezoni?

Prva sezona je munjevito postala najgledanija originalna serija na Netflix-u, nadmašujući čak i popularne naslove poput Stranger Things, Dahmer i Bridgerton. Ali, ova serija nije samo osvojila srca gledaoca već je i zaradila 12 nominacija za Emmy.

Foto: The National

Datum premijere druge sezone serije Wednesday dugo je bio obavijen tajnom, djelimično zbog holivudskih štrajkova 2023. Međutim, u novembru 2023. potvrđeno je da će snimanje početi krajem aprila 2024. u Irskoj. Ovo je promjena u odnosu na lokaciju snimanja prve sezone koja je bila u Rumuniji. Još uvijek nije određen tačan datum premijere na Netflix-u, ali obožavaoci već nestrpljivo očekuju ovaj događaj.

Što se tiče radnje, detalji o zapletu druge sezone još su uvijek pod velom tajne. Kreatori Al Gough i Miles Millar su nagovijestili moguće proširenje Addams Family dodatnim članovima, ali o detaljima su ostali šturi.

Jenna Ortega, koja je osim glumačke uloge ujedno i izvršni producent serije, sugerisala je da bi nova sezona mogla imati snažniji naglasak na horor elemente, umjesto tinejdžerske romanse koja je karakterizovala prvu sezonu.

Što se tiče glumačke postave, osim Jenne Ortege, potvrđeno je da će se pojaviti i Steve Buscemi u još neotkrivenoj ulozi.

Pročitaj
Inspirativni filmovi

S nestrpljenjem očekujemo nove detalje o kojima ćemo te izvijestiti na vrijeme. Do tada pogledaj trailer.

naslovna fotografija: Netflix

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum