Trenutno čitaš
Wabi Sabi je mjesto u Banjaluci gdje se susreću “savršene nesavršenosti”

Wabi Sabi je mjesto u Banjaluci gdje se susreću “savršene nesavršenosti”

wabi sabi
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Uvjerili smo se da Banjaluka ima zanimljivu gastro ponudu, te hedonistička mjesta za sve zaljubljenike u kofein i druge napitke, što ovaj grad stavlja visoko na listu mjesta koje treba posjetiti.

Međutim, na mapi grada pronašli smo mjesto koje se definitivno izdvaja svojim konceptom, uređenjem, ambijentom i donosi nešto sasvim drugačije i novo. U pitanju je Kafeterija & Whiskey bar Wabi Sabi, a mi smo otkrili šta se sve krije u tom lokalu i šta je bila inspiracija za njegovo uređenje.

Naziv ovog kafića inspirisan je japanskom filozofijom i mnogo je simbolike, kako u nazivu koji nosi, tako i u svakom detalju koji se nalazi u samom objektu. Dovoljan je bio tek jedan pogled ka njegovom enterijeru da se na trenutak osjećamo kao da smo ušetali u jedan drugi svijet.

wabi sabi
@wabisabi.bl

Šta je Wabi Sabi?

To je japanski koncept koji nas uči da pronađemo ljepotu u jednostavnosti i prihvatanju nesavršenosti kao savršene realnosti. Ta filozofija utkana je u prostor i enterijer, te odražava ovu filozofiju u svakom detalju. Svaki ugao, svaki komad namještaja, svjetla… odražavaju suštinu Wabi Sabi stila, a to je prirodna ljepotu koja dolazi iz autentičnosti, jednostavnosti i uživanja u trenutku.

Savršeno izbalansirana neutralna kombinacija boja u enterijeru odaje počast jednostavnosti, a detalji koji krase lokal i odlično osvjetljenje kreiraju posebnu atmosferu i jedan ugodan ambijent gdje je lako izgubiti osjećaj za vrijeme.

Pročitaj
topla čokolada

wabi sabi
@wabisabi.bl

Po dizajnu enterijera, ponudi omiljenih napitaka i kvaliteti usluge Kafeterija & Whiskey bar Wabi Sabi se može mjeriti s poznatijim svjetskim lokalima ovakvog i sličnog koncepta. Tu je i ljubazno osoblje, što sve zajedno stvara poseban ugođaj u prelijepom ambijentu i pozitivnoj atmosferi. Prvi utisak je bio neodoljiv i prijatan, a onda je došlo do velike nedoumice, dilema je postala teška – šta naručiti… jer veliki izbor pića, vrhunskih viskija i odlična kafa mamili su nas podjednako.

wabi sabi
@wabisabi.bl

Posebna je i bašta ispred samog kafića koja je odlična za duga sunčana ispijanja najboljeg kofeina u gradu i uživanje u harmoniji dana.

Elegantan ambijent, neodoljiva ponuda, harmonični dašak koji prožima svaki kutak ovog lokala, te nasmijano osoblje, koje je bilo uz nas dok smo “padali” u teške dileme – šta naručiti, daje jedan potpun i zaokružen hedonistički doživljaj. To je razlog više da se već ovog vikenda zaputiš prema najvećem gradu na rijeci Vrbas i posjetiš Kafeterija & Whiskey bar Wabi Sabi u ulici Slobodana Kusturića broj 9.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum