Trenutno čitaš
Vodič za samce: Kako preživjeti Dan zaljubljenih

Vodič za samce: Kako preživjeti Dan zaljubljenih

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Ako Dan zaljubljenih i sva ta hajka oko tog dana u tebi, ne samo da ne izazivaju radost, nego neugodnost, imamo nekoliko prijedloga kako sebi da popraviš raspoloženje tog dana.

Muka ti je i od same pomisli na sve te fotografije na Instagramu, TV priloge, tekstove koji slave ljubav i ne želiš da prihvatiš da je samo to opcija za sreću, to je sasvim legitimno. Ljubav prema sebi često zapostavljamo, a ovo je vrijeme kada možemo samo i isključivo sebi posvetiti pažnju. To je tako dobar osjećaj! Izabrali smo nekoliko stvari, koje će ti pomoći da proslaviš sebe dok traje euforija oko “najzaljubljenijeg” dana u godini.

@budinovskaya_ksenia

Kupi sebi bocu vina

… i to skupljeg vina. Kao što Beyonce kaže, upgrade U, posveti sebi pažnju. Ko kaže da ne vrijedi platiti skupo flašu vina?! Itekako vrijedi.

Naruči pizzu, iako izbjegavaš ovaj omiljeni ugljikohitrat

Sami sa pizzom je bolje nego sami-sami. Takođe, to je tvoja omiljena cijela pizza koju ne moraš dijeliti ni sa kim. Samo za tebe, tebe i tebe. Možda sebično zvuči, ali treba dobro birati s kim se pizza dijeli. 

Kupi sebi cvijeće

Obraduj sebe buketom cvijeća ili novom sobnom biljkom, koja će krasiti tvoj životni ili radni prostor. Ne samo da uljepšava bilo koju prostoriju u kojoj se nalazi, već je i prekrasno. Zaslužuješ lijepe stvari, a ponekad je potrebno da se podsjetiš da možeš sebi da popraviš dan i sjetiš se pjesme “I can buy myself flowers”.

lažni pozitivizam
@aesthetics.love.peace

Proslavi Galentine’s Day

Pitaš se šta je Galentine’s day? Svake godine pada 13. februara – da, dan prije Dana zaljubljenih. To je nezvanično-zvanični praznik koji se odnosi na slavljenje platonske ljubavi i sestrinstva između žena (i prijatelja svih rodova, zaista) u životu.

Najbolje od svega? Možeš ga proslaviti kako god želiš. Organizuj glamuroznu večeru sa prijateljicama, izađite na ručak, razmijenite poklone, rezervišite spa dan…

Pročitaj

Pretpostavljamo da nisu svi tvoji prijatelji u vezama, a možda i oni koji jesu, nisu u mogućnosti da se druže sa svojim partnerima taj dan. Zato se poveži sa tim prijateljima, popijte nekoliko pića i pojedite čokoladna srca.

Završi neke važne stvari

Da izbjegneš samoću, možeš se ponuditi da ostaneš do kasno na poslu, ili da nadoknadiš stvari ili možda završiš neke poslove koje odgađaš. Ako baš ne možeš da odvratiš misli tako što ćeš se odmarati, nema ništa bolje od toga da uposliš svoje misli, vjeruj nam.

Ljubav je ono što činiš i sebi. A naravno, osvjetljavajući svoj put i život ubrzo stižu i druge lijepe stvari koje ćeš možda htjeti podijeliti sa nekim.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum