Trenutno čitaš
Vodič za idealnu kuću

Vodič za idealnu kuću

Kao što vrijeme utiče na raspoloženje osobe, tako i prostor u kojem boravimo ima uticaj na naše ponašanje. Dok neki ne pridaju veliki značaj uređenju enterijera u kojima borave, stručnjaci tvrde da uređene i tople prostorije, čak i nesvjesno, mogu uticati na čovjekovo ponašanje. Zato, kada biraš boje, materijal, stil uređenja i raspored namještaja za svoj dom, potrebno je obratiti pažnju na svaku sitnicu.

Foto: homestolove

Inspiriši se

Uglavnom imamo više favorita među stilovima i nije jednostavno odlučiti se koji je onaj pravi. Zbog toga, inspiraciju traži na društvenim mrežama, Pinterestu, u magazinima i časopisima za uređenje enterijera. Čak i kad u gostima vidiš stil koji ti se sviđa, uslikaj prostoriju i sliku dodaj u zbirku sačuvanih fotografija, da na kraju shvatiš koji sitl preferiraš.

Foto:Carolyn Barber

Kako izgleda tvoj dan?

Ovo je bitno kako bi dom postao funkcionalan i u skladu sa tvojim potrebama. Ukoliko radiš od kuće i mnogo vremena provodiš za računarom, onda razmotri da ti radni sto bude na svijetlom i udobnom mjestu, jer ćeš u tom ćošku provoditi najveći dio dana. Ili ako se naveče voliš opustiti uz dobar film, razmisli da TV staviš u spavaću sobu. U zavisnosti od svojih potreba, kreiraj idealan razmještaj u sobi.

Foto: homesandgardens.com

Boje

Pročitaj

Boje su faktor koji u velikoj mjeri utiče na naše ponašanje, smirenost i osjećaj koji povezujemo sa nekom prostorijom. Zbog toga je ovaj korak veoma bitan i treba biti mnogo oprezan kod biranja prave palete boja. Dok se sitnice poput jastuka, lampi, vaza za cvijeće i ramova za slike mogu lako promijeniti, boje za zidove i namještaj biraj koliko god ti je potrebno, jer kada jednom doneseš odluku, treba mnogo vremena i finansija da ispraviš ono što ti se ne sviđa.

dnevni boravak
Style At Home

Namještaj

U zavisnosti od kvadrature doma, razlikuju se i mogućnosti koje su ti dostupne. Dok veliki stanovi i kuće ne zahtijevaju namještaj po mjeri i pametno korištenje svakog centimetra, maleni stanovi ne mogu dozvoliti taj luksuz. Gledaj da izabrani namještaj uvijek bude u skladu sa veličinom prostorije, kako bi se postigli sklad i ravnoteža.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum