Trenutno čitaš
Najveći trendovi koje ćeš viđati cijelo ljeto!

Najveći trendovi koje ćeš viđati cijelo ljeto!

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Ljeto se ne odnosi samo na kratke haljinice i bikinije. Ovo su najveći trendovi sezone, koje ćeš viđati cijelo ljeto.

California Cool
Foto: GETTY IMAGES

Opirali smo se opsesiji vezanoj za tie-dye, ali ovaj ljetni trend se naginje dalje ka korijenima zapadne obale. “Mi volimo kalifornijske kul vibracije za toplije mjesece, uključujući optimistične i opuštene trendove kao što su havajske košulje, šeširi, i sve što je tie-dye,” kaže Elizabeth von der Goltz, globalna direktorica za online kupovinu Net -A-Porter.

Stephanie Schafer, viša modna direktorka Nordstroma, takođe voli ovaj trend “Prelepa tehnika tie-dye savršeno se ističe na sofisticiranim siluetama kao što su haljine i suknje.” Drugim riječima, ne moraš da budeš hipi da primjeniš ovaj trend u svojoj ljetnoj garderobi.

Nakit od suvenira
Foto: GETTY IMAGES

Školjke više nisu samo suveniri. Ove sezone najpopularnije su u obliku nakita i aksesoara za kosu. Prema Elizabeth von der Goltz, trend “školjke” je bio prisutan i prošlog ljeta, ali je ove godine uključio bisere i perle. Njen tim je trend nazvao “nakit od suvenira”, a trend uključuje “sve sa školjkama, biserima, kovanicama ili kamenjem. Navodi da je “nakit od školjki prerastao od aksesoara za plažu do visoke elegancije.

“Sjajan način za kupovinu nekih od ovih ljetnih trendova je kroz pribor za kosu”, predložila je von der Goltz. “Vidimo da ova kategorija raste sa svakom sezonom i uključuje sve od kose do traka za glavu i marama.”

Ljetne torbe
Foto: GETTY IMAGES

Kada su u pitanju ljetne torbe, naš um odmah pomisli na cekere od trske, slame i slično. Svi i dalje odobravaju ovaj morski trend. Lisa Aiken, modna direktorica ModaOperandi, pojasnila je zašto ih volimo. “One izazivaju razmišljanje o odmoru, čak i kada ih koristite u gradu”, izjavila je ona. “Kao ljetni komad koji možemo kombinovati u svim prilikama, ona je može stvarno povezati izgled.” Ali stil nije ograničen samo na rafiju, već na sve plažne tekstilne proizvode.

“Zanatstvo postaje trend u toku cijele godine u vrećama,” kaže Schafer. “Slama, kukičanje, tkanje su sve aktuelniji trendovi.”

Moderna verzija retro haljine
Foto: GETTY IMAGES

Ovog ljeta, zamijeni svoje uske i kratke haljinice za retro-inspirisan stil. “Duga haljina je silueta ljeta”, rekao je Schafer. “Nabori, falde, preklop, vezivanje i čvorovi postižu mekani, sofisticirani izgled, dok duge svilene i saten haljine kreiraju glamurozni dnevni look.” Aiken ove stilove naziva modernom verzijom haljine za čajanku.

Pročitaj

Ogromne naočale
Foto: GETTY IMAGES

Reci zbogom uskim minijaturnim naočalama, koje su vladale prošlog ljeta. Prema Schaferu, velike naočale se vraćajui to sa sportskim uticajem ove sezone. “Prevelike sunčane naočale štite ovog ljeta”, kaže ona, misleći na sunčane naočale koje izgledaju slično kao skijaške naočale. “Razmislite o sportu iz 90-ih sa futurističkim izgledom i to što veće, to bolje.”

 

Izvor: elle.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum