Trenutno čitaš
Vikend preporuka: Restoran Rotkvica je mjesto za potpuni gurmanski hedonizam

Vikend preporuka: Restoran Rotkvica je mjesto za potpuni gurmanski hedonizam

Indomie
Indomie

Mjesto za posebno uživanje u dobroj kafi, kao i mnogobrojnim i ukusnim delicijama pronašli smo u restoranu Rotkvca koji se nalazi u Banjaluci. Izdvojili smo baš ovaj restoran kao preporuku za vikend, ako te put odnese u Banjaluku, a sve zbog toga što se ovo mjesto izdvaja svojom neodoljivom ponudom i kreira gurmansku priču za posebnu vrstu hedonizma. 

Ono što smo prvo primjetili u Rotkvici je elegantan, zanimljiv i moderan enterijer za koji možemo reći da je u industrijalističkom stilu koji je upotpunjen detaljima poput crnih, visećih lustera i zanimljivim stolicama. Smeđe i bijele stolice daju notu elegancije čitavom prostoru, a drveni stolovi je dodatno upotpunjavaju.

Tu je i ljubazno osoblje, što sve zajedno stvara poseban ugođaj u prelijepom ambijentu i pozitivnoj atmosferi. Prvi utisak je bio neodoljiv i prijatan, a onda je došlo do velike nedoumice zbog čega je “kriv” susret sa menijem, dilema je postala teška – šta naručiti?

U bogatoj i neobičnoj gurmanskoj ponudi koji se nalazi na meniju restorana Rotkvica posebnih ukusa ne manjka. To je razlog zbog kojeg ćemo se iznova vraćati u ovaj restoran, jer uvijek treba probati još nešto iz njihove odlične ponude, a samo jedna posjeta nije dovoljna za to.

Ono što je bilo nezaobilazno i bez čega nismo mogli napustiti ovo predivno mjesto jeste posljednji dio obroka, tačnije desert. Opet smo pali u  iskušenje i dilemu – koju poslasticu odabrati? Bilo je veoma teško jer ukusnih i slatkih delicija ne nedostaje na meniju ovog restorana.

Odlučili smo se za desert sa jagodma i neodoljivi Lava Cake, za koji možemo sa sigurnošću reći da je jedan od najboljiih koje smo probali, što nikako ne znači da se nećemo potruditi da kušamo sve ostale slatke delicije koje se nalaze na meniju ovog restorana.

Sve to zajdno: elegantan ambijent, ukusna hrana, neodoljive slatke delicije i ljubazno osoblje, koje je bilo uz nas dok smo padali u teške dileme – šta naručiti, daje jedan potpun i zaokružen gurmanski doživljaj što je razlog više da se već ovog vikenda zaputiš prema najvećem gradu na rijeci Vrbas i posjetiš Rotkvicu u ulici Braće Pantić broj 6.

 

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum