Trenutno čitaš
Uživaj u pasti koja je trenutno najveći kulinarski hit: Ukusna pasta sa pistacijama 

Uživaj u pasti koja je trenutno najveći kulinarski hit: Ukusna pasta sa pistacijama 

U svijetu kulinarskih užitaka uvijek ima mjesta za inovacije i istraživanje novih okusa. Ako si zaljubljenik u tjesteninu i tražiš jedinstveno i nezaboravno jelo, ne traži dalje od savršenog recepta za ukusnu hit pastu sa pistacijama. Ova ukusna kreacija kombinuje bogatstvo pistacija s toplim zagrljajem tjestenine, rezultirajući kulinarskim remek-djelom, koje će impresionirati čak i najzahtjevnije nepce.

Podigni svoje gastronomske doživljaje ovim receptom za pastu sa pistacijama, koji spaja orašasti okus pistacija sa utješnim zagrljajem tjestenine. Ovo kulinarsko remek-djelo postaće nezaobilazno jelo u tvom repertoaru recepata, osiguravajući da svaki obrok bude proslava okusa i tekstura. Krenite na putovanje okusa koje će ostaviti neizbrisiv utisak.

Sastojci:

  • 1/2 pakovanja tvoje omiljene tjestenine (linguine ili fettuccine su odlični izbori)
  • 1 šolja oljuštenih pistacija, pečenih
  • 2 češnja bijelog luka, sitno sjeckana
  • 1/2 šolje ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1/2 šolje rendanog parmezana
  • So i mljeveni crni biber po ukusu
  • Svježe začinsko bilje za dekoraciju
abeautifulplate.com

Priprema:

Počni tako što ćeš skuhati tjesteninu u velikom loncu posoljene vode, dok ne bude al dente. Ocijedi je i ostavi sa strane, čuvajući šolju vode od tjestenine.

Peci pistacije nekoliko minuta na suhoj tavi uz miješanje, dok pistacije ne postanu zlatno smeđe.

U procesoru za hranu ili blenderu, kombinuj pečene pistacije, sitno sjeckani bijeli luk i maslinovo ulje. Miješaj dok ne dobiješ glatku pastu. Dodaj još maslinovog ulja po potrebi za željenu konzistenciju.

Pomiješaj sastojke u velikoj tavi zagrij preostalo maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj pastu od pistacija, miješajući da se ravnomjerno rasporedi. Pusti da se kuha 2-3 minute, kako bi se okusi sjedinili.

Pročitaj

Dodaj kuhanu tjesteninu u tavu, nježno je miješajući kako bi se obložila smjesom od pistacija. Ako tjestenina izgleda suva, dodaj malo sačuvane vode od kuhane tjestenine za željenu konzistenciju.

Začini i ukrasi, pospi rendani parmezan preko tjestenine, miješajući dok se ne istopi u kremasti sos. Posoli i pobiberi po ukusu. Ukrasi svježe sjeckanim začinskim biljem za dodatnu boju i svježinu.

Posluži i uživaj u divnom mirisu koji se širi. Upotpuni je sa čašom bijelog vina ili napitkom po izboru, te uživaj u svakom zalogaju ove ukusne kreacije.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum