• Home
  • Ultra Popularno
  • Uskoro još jedna Netflixova adaptaciju po romanu Jane Austen – “Uvjeravanje”
Ultra Popularno

Uskoro još jedna Netflixova adaptaciju po romanu Jane Austen – “Uvjeravanje”

Još jedna knjiga se adaptira za mali ekran. Debitantski roman, “Uvjeravanje” (Persuasion), biće ovjekovječen na ekranu, i naravno, s nestrpljenjem čekamo da stigne.

Foto: NICK WALL/NETFLIX

Jane Austen se u svom posljednjem romanu, kao i u ranijima, koristi ljubavnom pričom za istraživanje i blagu satiru društvenih pretenzija i emocionalne zbunjenosti. “Uvjeravanje” prati romantičnu vezu između Anne Elliot i mornaričkog časnika Fredericka Wenwortha. U djelu, koje se smatra jednim od Austininih najboljih i najtužnijih ostvarenja, Anne raskine zaruke s Frederickom Wentworthom (kojeg u novom filmu igra Cosmo Jarvis) i na kraju razmišlja o braku sa svojim rođakom Williamom Elliotom (Henry Golding).

Već je trejler za ovu novu Netflixovu adaptaciju klasika, u kojem glavnu ulogu tumači Dakota Johnson kao Anne Elliot, izazvao je pravu pometnju na Twiteru, a poznati kritičari i obožavatelji Jane Austen reagovali su različito na njega.

“Uvjeravanje” će se premijerno prikazati na Netflixu ovog ljeta. Konačno je potvrđen tačan datum izlaska ove dugo očekivane adaptacije 15. jula 2022. godine.

Film je sniman u blizini nekadašnje kuće Jane Austen. Dakota Johnson je uočena na snimanju u Bathu u Engleskoj još prošlog proljeća. Prikladno je da se film snima u Bathu jer Jane Austen je tamo živjela od 1801. do 1806.

Rediteljka Carrie Cracknell je izjavila: “Kada su u pitanju snimanja komada iz nekog davnog perioda, uvijek me zanima da li postoji veza između tada i sada. Mislim da nas ovakvi filmovi često uče i o sadašnjosti kao i o nekim prošlim trenucima”.

Slični članci

Beyoncé ponovo vlada internetom sa upečatljivim omotom novog albuma

Ultra magazin

Kompletiran je program 10. izdanja Fresh Wave Festivala!

Ultra magazin

Gledaj sa Monikom: The Umbrella Academy

Ultra magazin