Trenutno čitaš
Ultra preporuka za čitanje: Roman “Violeta”

Ultra preporuka za čitanje: Roman “Violeta”

violeta

Isabel Allende, poznata čileansko-američka književnica, postigla je svjetsku slavu svojim romanima koji obuhvataju širok spektar žanrova. Među njenim djelima ističe se roman “Kuća duhova”,  koji je neizostavan dio autentične latinoameričke književnosti. Posljednji roman koji je izdala nosi naziv “Violeta” i upravo je on naša preporuka za čitanje.

Svaka stranica knjige otvara vrata ne samo u imaginarne svjetove već i u dubine ljudskih emocija i spoznaje. Kroz priče, čitaoci otkrivaju nove perspektive, osjećaje i ideje koje ih inspirišu i obogaćuju. Svaka knjiga je prilika za putovanje kroz beskrajne horizonte mašte i otkrivanje dubokih istina koje oblikuju naš svijet, a “Violeta” je epska priča koja čitaoce vodi kroz jedan nevjerovatan život i čitav vijek južnoameričke istorije, sa ekonomskim propastima, diktaturama i prirodnim katastrofama, i prije svega živopisnom ljudima…

Nakon što je i sama proživjela cijeli jedan vijek, Violeta del Valje pripovijeda o svojoj neobičnoj sudbini u neimenovanoj južnoameričkoj zemlji ostavljajući je u amanet u drugom pismu upućenom svom voljenom unuku Kamilu.

Pišući o svom životu, koji je obuhvatio čak dvije svjetske pandemije, ona detaljno opisuje sve važno što je obilježilo njen život, preko koga su se prelomile i strahote dramatičnih 1970-ih godina u Južnoj Americi, kao i sve svoje strastvene avanture, poslovne uspjehe i velike lične gubitke.

Pročitaj

Izuzetno uzbudljiv roman, ispunjen toplinom i lucidnošću svojstvenim ovoj južnoameričkoj književnici.

Roman je jedinstven, a epilog će izazvati snažne emotivne reakcije.

Izvor: delfi.rs

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum