Trenutno čitaš
Ukusni uštipci sa tunjevinom

Ukusni uštipci sa tunjevinom

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Tunjevinu volimo na sve načine i podjednako pripremati kod kuće, ali i jesti u restoranu. Uz to što je ukusna, tunjevina je i veoma zdrava, pa nije neobično što je možemo naći u tjesteninama, salatama, tortiljama, sendvičima… Ovog puta preporučujemo ukusne uštipke sa tunjevinom, koji se brzo i lako pripremaju.

Shutterstock

U pitanju je omiljeni korejski street food, pa ih možeš poslužiti kako se tradicionalno služe – uz rižu i sojin umak, a možeš ih kombinovati i sa umakom od pavlake i bijelog luka.

Od sastojaka ti je potrebno:

  • 200 g tunjevine (ocijeđene od ulja)
  • 1  kašika maslinovog ulja (za prženje)
  • 1/4 luka (sitno sjeckanog)
  • 30 g mrkve (sitno sjeckane)
  • 2 jaja
  • 2  češnja bijelog luka (sitno sjeckana)
  • 2 kašike višenamjenskog brašna
  • pola kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 2  kašike naribanog cheddara (po izboru)

Priprema je veoma jednostavna:

Pomiješaj sve sastojke osim maslinovog ulja. Zagrij maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i uz pomoć kašike oblikuj male palačinke ili uštipke.

Pročitaj

Peci ih dvije-tri minute sa svake strane, dok ne poprime zlatnu boju.

Posluži uz pavlaku. Uživaj u ovom ukusnom jelu.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum